Άτλας του Ελληνισμού στο … διαδίκτυο

Επιβεβαιώνεται… διαδικτυακά η παροιμία που αναφέρει ότι «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω έναν Έλληνα», χάρη στην ιστοσελίδα www.pointgreek.com στην οποία ό,τι θυμίζει Ελλάδα βρίσκεται ένα  μόλις… «κλικ» μακριά, ακόμα και αν είναι στο Εκουαδόρ ή την Εσθονία, δηλαδή χιλιάδες χιλιόμετρα από τη χώρα μας.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας, σε φιλέλληνες και ανθρώπους που αγαπούν τον ελληνικό τρόπο ζωής.

pointgreek1Δημιούργημα τριών νεαρών Ελλήνων από το Αγρίνιο, του Γιάννη Κοτρότσου, του Ζώη Κουκόπουλου και του Θωμά Πότσιου, το pointgreek έχει ως στόχο να συγκεντρώσει πάνω σε έναν ψηφιακό χάρτη όλα τα σημεία με… άρωμα Ελλάδας, από εστιατόρια και καταστήματα μέχρι πρεσβείες, σχολεία και ελληνικές κοινότητες, οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον κόσμο, προκειμένου οι χρήστες του Διαδικτύου να βρίσκουν εύκολα και με ακρίβεια ό,τι τους ενδιαφέρει ανά πάσα στιγμή.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα 

Η ιστοσελίδα καταγράφει πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας, ελληνικές κοινότητες, σχολεία, εστιατόρια, καφετέριες, ΜΜΕ, επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες, αλλά και ό,τι θυμίζει Ελλάδα.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν φίλοι τους, οι οποίοι μετανάστευσαν λόγω της οικονομικής κρίσης, έψαχναν στις νέες τους πατρίδες οτιδήποτε θύμιζε Ελλάδα. «Φίλοι μας έφυγαν στο εξωτερικό εξαιτίας της κρίσης. Μιλώντας με τον καθένα από αυτούς, μπορεί να έψαχναν να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα ή να ήθελαν να συναντηθούν με άλλους Ελληνες. Σε κάθε χώρα υπήρχαν μεμονωμένες προσπάθειες, οπότε σκεφτήκαμε να τα συγκεντρώσουμε και να τα παρουσιάσουμε με εύχρηστο τρόπο», σημείωσε ο κ. Κουκόπουλος.

Μουσακάς στην Εσθονία, γιαουρτάκι στο Περού

Στην Εσθονία μπορεί κάποιος να γευθεί ελληνικά εδέσματα σε εστιατόρια τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ταλίν, όσο και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Ταρτού.

Στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, θα βρείτε… γιαουρτάκι από τον Παναγιώτη, στο Καράκας της Βενεζουέλας θα μάθετε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, αλλά θα βρείτε και τις προξενικές αρχές, σε περίπτωση που η κατάσταση στη χώρα εκτραχυνθεί σε σημείο που να απαιτείται άμεσος επαναπατρισμός.

Μέχρι στιγμής, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, οι υπηρεσίες της οποίας παρέχονται εντελώς δωρεάν, έχουν καταχωρίσει περίπου 7.500 σημεία με ελληνική… σφραγίδα στην Ευρώπη, στον Καναδά και τη Νότια Αμερική, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους είναι να καταγραφούν και όλα τα σημεία στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, δύο μεγάλα κέντρα του απόδημου Ελληνισμού, αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες, δηλαδή σε όλο τον κόσμο.

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας. Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας www.pointgreek.com και ιδιαίτερα οι Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας βοηθούν και στηρίζουν την προσπάθειά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Κοτρότσος και συμπληρώνει: «Με την πολύτιμη συμμετοχή τους ελέγχουμε την ορθότητα των δεδομένων του ιστοτόπου, κάτι που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

pointgreek

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση