Έκαψαν το αυτοκίνητο δημοσιογράφου στο Αγρίνιο

Άγνωστοι έκαψαν το αυτ-το του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα σε πάρκινγκ κάτω από το σπίτι του τα ξημερώματα της Τρίτης στην οδό Σόλωνος στο Αγρίνιο.

Η Αστυνομία άρχισε ανακρίσεις και ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη των θρασύτατων δραστών.

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός σα ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Καταδικάζω απερίφραστα τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα και καλώ την Ελληνική Αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Κανενός είδος ένσταση ή διαφωνία σε σχέση με τις απόψεις των εκπροσώπων του τύπου (και κάθε πολίτη) δεν δικαιολογεί την άσκηση βίας.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».

O υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της εμπρηστικής επίθεσης κατά Αγρινιώτη δημοσιογράφου. Αναφέρει:

Καταδικάζουμε ως συνδυασμός τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.
Πιστοί στις αρχές, στις αξίες και στα πιστεύω μας καταδικάζουμε το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα κατά του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα.
Αισιοδοξούμε πως η αστυνομία θα ρίξει «φως» πολύ γρήγορα στην υπόθεση αυτή.

O υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θύμιος Σώκος καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του αγρινιώτη δημοσιογράφου Π.Τσακανίκα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Καταδικάζω απερίφραστα την πρωτοφανή και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Αγρινίου, εμπρηστική επίθεση κατά του Αγρινιώτη Δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα. Αυτές οι πρακτικές στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας και βεβαίως κατά της ελευθερίας του τύπου. Χρέος κάθε Δημοκράτη ανθρώπου είναι να σταθεί απέναντί σε οποιαδήποτε τυφλή πράξη βίας η οποία στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να εκφράζεται ελεύθερα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης ,με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο εμπρησμός αυτοκινήτου δημοσιογράφου στο Δήμο μας είναι απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του τύπου».

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση