Αντιδρούν οι φοιτητές του σε ενδεχόμενη μεταφορά του τμήματος ΔΠΠΝΤ στην Αμαλιάδα

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εξήγγειλαν την ίδρυση Σχολής Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία και τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που θα επεξεργαστεί την ορθολογική κατανομή Τμημάτων.
Στη βάση αυτών των εξαγγελιών θεωρείται πιθανή η μεταφορά των σημερινών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, ειδικά του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Ειδικότερα , διακινείται το ενδεχόμενο μεταφοράς του στην Ηλεία όπου υποτίθεται πως θα ιδρυθεί Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών και Διαχείρισης. Αυτό το σενάριο συζητούν και κυβερνητικά στελέχη και για το λόγο αυτό το ζήτημα απασχόλησε τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) στις 13 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης όπου εξέφρασε παμψηφεί την αντίθεση του στις κυβερνητικές δηλώσεις για μεταφορά του Τμήματος στην Αμαλιάδα.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο σύλλογος φοιτητών «μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του ακαδημαϊκού επιπέδου και τους πτυχίου μας.Επίσης δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν κατάλληλες κτιριακές υποδομές, σίτιση και στέγαση. Τέλος , θα επιφέρει τη μείωση των μελών ΔΕΠ καθώς και ποικίλα άλλα προβλήματα. Δεν θα επιτρέψουμε το Τμήμα μας να αποτελέσει για ακόμα μια φορά πειραματόζωο της εκάστοτε κυβέρνησης όπου στόχο έχει να εκπληρώσει πολικές σκοπιμότητες».

agrinionews.gr

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση