Δωρεά του Ιδρύματος “Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» θάλαμος αρνητικής πίεσης νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Σε μια αξιοσημείωτη δωρεά στο Νοσοκομείο Αγρινίου προέβη το «Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα». Έκανε γνωστό πως προτίθεται να προβεί σε κατασκευή θαλάμου αρνητικής πίεσης για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Tη σχετική δωρεά ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2020 που αποφάσισε παράλληλα τη μετατροπή τετράκλινου θαλάμου σε αρνητικής πίεσης.

Το  « Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» είναι ένα κοινωφελές φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Αγρίνιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2014 , έπειτα από επιθυμία των αδελφών Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα.

Ο Ιωάννης και η Ελισσάβετ Κάππα γεννήθηκαν , μεγάλωσαν και έζησαν στο Αγρίνιο ενώ δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του εμπορίου. Απεβίωσαν το 2002 και 2008 αντίστοιχα και άφησαν κληρονόμο της περιουσίας τους το « Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννης και Ελισσάβετ Κάππα» .

Σκοπός του Ιδρύματος η οικονομική ενίσχυση άλλων ήδη λειτουργούντων και νόμιμα συσταθέντων στο Αγρίνιο Ιδρυμάτων όπως το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου, το εργαστήρι ” Παναγία Ελεούσα” , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η απονομή χρηματικών βραβείων και υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές του Δήμου Αγρινίου,  η αρωγή ασθετούντων και οικονομικά αδυνάτων ατόμων.

agrinionews.gr

00

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση