Εκρηξη μικροομολογιούχων για την «κρεμάλα» του PSI!

Με μία συμβολική κίνηση «γιόρτασαν» οι μικροομολογιούχοι τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και κρέμασαν… ένα γουρούνι στο τσιγκέλι. Το γουρούνι, όπως είπαν οι διαδηλωτές που είδαν τις οικονομίες μιας ζωής να γίνονται μέσα σε μία νύχτα «καπνός» μετά το περίφημο «κούρεμα» του PSI, συμβολίζει τον κουμπαρά των αποταμιεύσεων και το κρέμασαν έξω από το κτίριο της οδού Νίκης, όπως η κυβέρνηση «κρέμασε» τους ίδιους. «Για τρίτη φορά γιορτάζουμε τη μέρα της αποταμίευσης σαν αποταμιευτές που το κράτος σε συνεργασία με τις τράπεζες έκλεψαν τις οικονομίες μας. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει το πρόβλημα να ξεχαστεί, αρνούμενη να δώσει λύσεις, ελπίζοντας ότι και εμείς θα παραιτηθούμε από την προσπάθεια να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ομολογιούχοι.

 

Οι μικροομολογιούχοι, που συμμετείχαν στη χθεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών, φώναξαν συνθήματα και «σήκωσαν» πανό στα οποία «πρωταγωνιστούσαν» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων ζήτησαν ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά συναντήθηκαν τελικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τάσο Αναστασάτο. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν χθες και στην περιφέρεια, όπου ομολογιούχοι παρέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους περιφερειάρχες.

 

Οι περίπου 15.000 μικροομολογιούχοι, που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο, βρίσκονται σε απόγνωση από τον Μάρτιο του 2012, όταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» των ομολόγων, την εποχή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών, και ζητούν από την κυβέρνηση να τους επιστρέψει τις οικονομίες που έχασαν με την υποχρεωτική συμμετοχή τους στο PSI.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση