Επανένταξη των δηλητηριασμένων γυπών στον Αράκυνθο

Το Σάββατο, 07/03/2020,ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέωνπροέβη στην απελευθέρωση 2 Όρνιων(Gypsfulvus)που διασώθηκαν από δηλητηρίαση σε συνεργασία με τονΣύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής«ΑΝΙΜΑ» μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναντον Φεβρουάριο.Το πρώτο από τα 2 όρνια είχε βρεθεί στην περιοχή «Μέσα Πηγάδι» Αιτωλικού ενώ το δεύτερο σε κτήμα στην περιοχή «Σταμνά».

Η απελευθέρωση αφορούσε την επανένταξη των δύο γυπών(ενός νεαρού και ενός ενήλικουστα οποία δόθηκαν τα ονόματα ‘’Γιάννης και Φώτιος’’) στο φυσικό τους περιβάλλον, στην περιοχή του Αρακύνθου όπου παρευρέθηκαν στελέχη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, του Δασαρχείου Μεσολογγίου,τουΔασαρχείου Ιωαννίνων,εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, φύλακες της θηροφυλακήςκαθώς επίσηςεξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες του Φ.Δ.

Παρών στην απελευθέρωση  ήταν επίσης ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. ΛύροςΚ. καθώς επίσης πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους Βούλγαρους συνεργάτες του, ειδικούς ορνιθολόγους κ. EmilianStoynov, ChristofPeshev και NaskoGrosdanov,της οργάνωσης WildFloraandFaunaπουμετέβησαν από το εξωτερικό και υποστήριξαν την προσπάθεια διατήρησης του είδους με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπών γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και με τους οποίους θα παρακολουθείται από εδώ και στο εξής, σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα τους ή οποία θα βοηθήσει στον μελλοντικό εντοπισμό τυχόν περιστατικών δηλητηρίασης.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση