Επετειακή εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου για την 25η Μαρτίου

 

 

 

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Έλληνες Αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την Λευτεριά της Πατρίδας μας, ο Δήμος Αγρινίου διοργάνωσε εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με ομιλητή τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χ. Μελετιάδη.

 

Στην αίθουσα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος  ο κ. Χ. Μελετιάδης με την επετειακή ομιλία του με θέμα «Η Πνευματική προετοιμασία για τον ξεσηκωμό του 1821» μετέφερε το κοινό στην έρημη Κωνσταντινούπολη του 1453, μίλησε για την άλωση της Πόλεως και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα δεινά και τις πνευματικές στερήσεις των υποδούλων Ελλήνων.«Από τον ΙΖ αιώνα  άρχισε υπό την σκέπη της εκκλησίας η πνευματική αναγέννηση του Γένους η οποία συνδέεται στενά με τη δράση των Ελλήνων του εξωτερικού. Οι Έλληνες του εξωτερικού εργάστηκαν για να μεταδώσουν τις ιδέες του διαφωτισμού αλλά και για να αναπτυχθούν οι κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις για τη μέλλουσα απελευθέρωση της πατρίδος. Η τεκμηριωμένη μελέτη της Επανάστασης με βάση ιστορικές  πηγές, παραμένει αναγκαία και πολλαπλά ωφέλιμη, για τη διαμόρφωση ανόθευτης ιστορικής συνείδησης και καλλιέργεια πνευματική, απαλλαγμένη από δογματικές αγκυλώσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ.Μελετιάδης.

 

Η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου περιελάμβανε και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης, της κ. Κατερίνας Παπαδημητρίου – Κορκοντζέλου, με την Υψίφωνο και καθηγήτρια φωνητικής κ. Γεωργία Τριανταφύλλου, τη Σολίστ και Μουσικοπαιδαγωγό κ. Χριστίνα Κορκοντζέλου και τον Πιανίστα και καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών κ. Σπύρο Τζογάνη.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Πρόεδρος της και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου απηύθηνε σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα τον κ.Μελετιάδη για την ποιοτική προσφορά του στην εκπαίδευση, στην επιστήμη και  στον πολιτισμό και τον συνεχάρη για την εξαίσια ομιλία του .

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση