Επικήδειος λόγος για τον αξέχαστον Πρόεδρον της ΧΕΑ Δημήτρη Γαρουφαλή

Κεραυνός εν αιθρία υπήρξε για όλους μας η ξαφνική ασθένειά σου, η ραγδαία μη αναστρέψιμη επιδείνωσή της και φυσικά η ανέλπιστη κατάληξή της με τον χθεσινό θάνατόν σου με τον οποίον επέλεξε ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ να σε πάρει την ημέρα του Πάσχα μαζί του στον Ουρανό πολυαγαπημένε μας Τάκη Γαρουφαλή, επιτυχημένε Πρόεδρε επί 25ετίαν και πριν άλλα 10 χρόνια ως σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, του Γηροκομείου αυτής με τους 100 τρόφιμους γέροντες και γερόντισσες καθώς και των Παιδικών Κατασκηνώσεων στον Άγιον Βλάσιον Τριχωνίδος όπου φιλοξενούνται 600 και πλέον μαθητές και μαθήτριες κάθε χρόνο – κατασκηνώσεις που έχουν όλες τις παροχές και κτιριακές ανέσεις για τα φιλοξενούμενα παιδιά δίκην σύγχρονου ξενοδοχείου.

ΜΑΖΙ αγαπητέ Τάκη υπηρετήσαμε επί 16 συναπτά χρόνια σε ένα γραφείο στο επιτελείο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού στο Αγρίνιο εσύ ως Προσωπάρχης και ο ομιλών ως υπεύθυνος του Τμήματος Στατιστικής και του Καπνεμπορίου.

Σ’ αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω εν τη πράξει τα εξαίρετα χαρίσματα και τάλαντα που σου έδωσε ο Θεός και μεταφράζονται στα δύο φτερά που ήταν το ένα η αγάπη σου προς τον ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, την ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ και όλους γενικώς τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ και αφ’ ετέρου την αγάπην σου προς τον πάσχοντα συνάνθρωπόν μας.

Ο ΛΑΟΣ σε ονομάζει Πρόεδρον των Μεγάλων Εργων και των Μεγάλων Αποφάσεων γιατί έφτιαξες τόσα πολλά στην 25ετή προεδρικήν θητείαν στην Χριστιανικήν Ένωσιν Αγρινίου που μας κατέπληξαν όλους μας.

ΜΙΜΗΘΗΚΕΣ στην ωραία βιοτή σου αγαπητέ Τάκη εν παντί του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ που είχες ως Διδάσκαλον και πρότυπον όπως οι 12 μαθητές και Απόστολοι του ήτοι στην απλότητα, στην ταπείνωσιν, στην δραστηριότητα, στην ειλικρίνεια, στην φιλανθρωπίαν, στην δικαιοσύνη, στην αφιλοχρηματίαν, στην αγνότητα, στην αγιότητα, στην αγάπη, στην πίστην, στην αυταπάρνηση και στο πνεύμα της θυσίας.

ΔΟΥΛΕΥΕΣ στο γραφείο σου στην ΧΕΑ με ανιδιοτέλειαν και αφοσίωση καθημερινώς πρωί και απόγευμα για να προωθείς με επιτυχία τις πολυποίκιλες υποθέσεις της Ενώσεως, του Γηροκομείου και των Κατασκηνώσεων – πράγμα που σε επαινούσαν όλοι αλλά εσύ δεν ήθελες επαίνους και προβολή γιατί είχες ως γνώμονα στη ζωή σου το »ΛΑΘΡΑ ΒΙΩΣΑΣ».

Στην κοινωνία μας παρέδωσες με τη αείμνηστη σύζυγό σου Ελπίδα διδασκάλισσα, μια εξαιρετικήν και ζηλευτή χριστιανική πολύτεκνη με 7 παιδιά οικογένεια – όλα καλώς αποκαταστημένα και με πανεπιστημιακή μόρφωση.

ΤΩΡΑ αγαπητέ Πρόεδρε σπεύδεις προς τον Παράδεισο όπου, όπως έλεγες, θέλεις να συναντήσεις την προ ετών εκδημήσασαν πολυαγαπημένη σύζυγόν σου ΕΛΠΙΔΑ.

ΣΕ ΘΡΗΝΕΙ για τον αδόκητον θάνατόν σου με αξιοπρέπεια που ταιριάζει σε χριστιανούς η αγαπημένη σου οικογένεια, σε θρηνούν τα μέλη του αγιογραφικού κύκλου που έκανες κάθε Κυριακή στο σπίτι σου, σε θρηνούν με επικεφαλής τον πατέρα Λαυρέντιον Καρανάσιον τα μέλη και οι φίλοι της ΧΕΑ, σε θρηνούν εκπρόσωποι Αρχών, Υπηρεσιών και Συλλόγων που γνώριζαν το αδαμάντινον ήθος σου και τα πολλά και εξαίρετα έργα σου, σε θρηνεί η Αδελφότητα Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ ως εκλεκτό και πολύτιμο συνεργάτη, σε θρηνεί η Χριστιανική Εστία Λευκάδος, σε θρηνεί ο πνευματικός σου πολυσέβαστος προιστάμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίας Αγρινίου πατήρ Χρήστος Παπαχρήστος, σε θρηνεί ο λαός του Αγρινίου, το προσωπικό της ΧΕΑ και οι τρόφιμοι του Γηροκομείου και τέλος σε  κατευοδώνει και σε ευλογεί στο ταξίδι σου στον Ουρανό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας και φίλος σου κ.κ.Κοσμάς καθώς και οι  λαβόντες μέρος στην εξόδιον ακολουθείαν σου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος καθώς και οι Αρχιμανδρίτες του ΣΩΤΗΡΟΣ πατέρες Σωτήριος Τσάφος, Διονύσιος Χουρμουζιάδης, Χριστόφορος Μυτιλήνης, Γρηγόριος Μουσουρούλης, Μάρκος Τζανακάκης και ο Θεολόγος κ. Αβραάμ Κόκκαλης.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ η μνήμη αγαπημένε και αλησμόνητε Πρόεδρε της ΧΕΑ και κουμπάρε μου Δημήτρη Γαρουφαλή και πολλούς χαιρετισμούς σε όλους τους γονείς, συγγενείς, φίλους και γνωστούς μας που βρίσκονται στην άλλον κόσμον και μας περιμένουν – όταν σημάνει η ώρα – εμάς τους ζώντας και περιλειπομένους στα Ουράνια Δώματα του Μεγάλου μας Θεού και ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Αμήν.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση