Επιστολή Γ.Παπαναστασίου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Δήμος Αγρινίου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, έχει αποκοπεί τελείως από την Ιόνια οδό. Οι οδηγοί με προορισμό το Αγρίνιο, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Κλεισούρα,έχουνδυστυχώς δύο «εναλλακτικές»:

  1. Να ακολουθούντον στενό και απαρχαιωμένο επαρχιακό δρόμο Αγγελόκαστρο – Καλύβια – Δοκίμι και μετά Αγρίνιο. Αυτό συνεπάγεται κυκλοφοριακό χάος με οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων, Ι.Χ. και τους κατοίκους των κοινοτήτων να διακινδυνεύουν τη ζωή και την περιουσία τους.
  2. Να διέρχονται μέσω Κουβαρά, όπου δυστυχώς, θα πρέπει να καταβάλλουν το κόστος διοδίων.

 

Κύριε Υπουργέ,

Είναι θεωρώ αυτονόητο ότι, μια πόλη όπως το Αγρίνιο, που έχει πληγεί τόσο έντονα από τις πλημμύρες, θα πρέπει να τύχει κάποιων ελαφρύνσεων, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει στην κανονικότητα,στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να προχωρήσετε σε απαλλαγή από την πληρωμή των  διοδίων, ώστε να μπορούν όσοι οδηγοί έχουν προορισμό το Αγρίνιο, να διέρχονται δωρεάνμέσω Κουβαρά. Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο με αυτό τον  τρόπο θα αποσυμφορηθεί η επαρχιακή οδός και θα εξασφαλίσουμε την αποφυγή ατυχημάτων, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών.

Κύριε Υπουργέ,

δυστυχώς τα φυσικά φαινόμενα ήρθαν να καταδείξουν περίτρανα αυτή τη φορά, την αναγκαιότητα σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αποτελεί επιτακτική   ανάγκη  η άμεση έναρξη των εργασιών προς την κατεύθυνση αυτή,για να μη χρειαστεί να μας θυμίσει και πάλι η φύση ποιά έργα πρέπει να κατασκευάζονται προς όφελος των ανθρώπων και πού μπορεί να οδηγήσει η παράλειψή τους.

Περιμένω την άμεση  ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματά μας.

 

 

   Με τιμή

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση