Η ανάπλαση του Πάρκου. Τελείωσε η Διαβούλευση

Έλαβε χώρα σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο η εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί της διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Θεοχάρη Ζάγκα (Καθηγητή Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.) ο οποίος με την ομάδα του ανέλαβε να καταρτίσει τη μελέτη η οποία και παρουσιάστηκε αρχικώς την 29η Μαρτίου στο  Παπαστράτειο Μέγαρο.
Με βάση αυτή τη μελέτη ακολούθησε δημόσια διαβούλευση έως τις 20 Απριλίου . Η συμμετοχή στη διαβούλευση δεν ήταν μεγάλη ωστόσο υποβλήθηκαν 12 προτάσεις φορέων – πολιτών. Συγκεκριμένα, προτάσεις υποβλήθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ανατροπή Τώρα» και «Ανυπότακτο Αγρίνιο», το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και ελάχιστους πολίτες.
Οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση κλήθηκαν στη σημερινή συνάντηση όπου έλαβαν απαντήσεις επί των προτάσεων-παρατηρήσεων τους . Δεν κατέστη βέβαια δυνατό να απαντηθούν όλες οι παρατηρήσεις ωστόσο ο δήμος Αγρινίου τις  έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά.
Το ΤΕΕ είχε εκφράσει αρκετές ενστάσεις επι της μελέτης ωστόσο σήμερα ο πρόεδρος του Στ. Μπλέτσας έδειξε ικανοποιημένος για το γεγονός πως υπήρξε διαβούλευση, υιοθετήθηκαν κάποιες προτάσεις και εξέφρασε εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή και στους μελετητές.
Η αποδοχή της μελέτης θα αποτελέσει αντικείμενο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το επόμενο διάστημα ενώ σκοπός είναι το έργο της ανάπλασης να δημοπρατηθεί μέχρι το φθινόπωρο.

 

agrinionews.gr

Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις επί των προτάσεων-παρατηρήσεων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση:

4

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση