Η Ελληνική Σημαία επικεφαλής της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο Αγρίνιο

Μεγαλοπρεπής με χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν την πλατεία Δημοκρατίας και τους γύρω δρόμους στο Αγρίνιο, έγινε με παλμό και πατριωτικό ενθουσιασμό  ενώπιον των επισήμων (ευτυχώς με καλό καιρό), η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το ιστορικό ΟΧΙ.

Η παρέλαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη με τα Εθνικά Εμβατήρια να ανακρούονταν από την μεγάλη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και τα πατριωτικά συνθήματα  από τα μεγάφωνα αναπτέρωναν τον εορταστικό συναίσθημα όλων μας που χειροκροτούσαμε ασταμάτητα τα παιδιά μας που παρήλαναν με καμάρι και υπερηφάνεια τιμώντας έτσι όσους έπεσαν ή τραυματίσθηκαν ή  αγωνίσθηκαν στο μέτωπο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και στα βορειοηπειρωτικά χώματα,  καθώς και στα μετόπισθεν.

Άμα της έναρξης της παρέλασης ανοίχθηκε εντυπωσιακό τεράστιο πανό από τον Σύνδεσμο Συλλογικοτήτων Αγρινίου με συνθήματα: Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιας περιουσίας, όχι στην υπερφορολόγηση του λαού, όχι στα μνημόνια, όχι στην λιτότητα κλπ.

Σημειώνεται ότι η στάση των Αστυνομικών Οργάνων στην διάρκεια της παρέλασης ήταν άψογη και υποδειγματική.

Και του χρόνου να είμαστε καλά για να ξαναγιορτάσουμε ως γνήσιοι απόγονοι των ηρώων του 1940 την Εθνική Εορτήν της 28ης Οκτωβρίου 140.

Σ.Σ. Η φωτογραφία είναι από τον  ΦΩΤΟ ΚΑΤΕΦΙΔΗ, Πλατεία Ειρήνης 12, Αγρίνιο

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση