Η συγκλονιστική διήγηση των Πυροσβεστών Αγρινίου για το πώς σώθηκε από τις φλόγες η Ιερά Μονή Λυκούρεσης

 

Σαν χθες, 11 Σεπτεμβρίου, πριν από ένα χρόνο, ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας του δήμου Αγρινίου όπου εκδηλώθηκε φωτιά που αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα  από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν.
Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά. Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής.
Χθες ένα χρόνο μετά οι Πυροσβέστες Αγρινίου παρέστησαν όλοι στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμή της στην Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου και ευχαριστούν θερμά την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή. Η ανακοίνωση τους:

Ευχαριστήριο
«Παναγιά μου, βοήθησέ μας», είναι οι πρώτες λέξεις μας, στην ανάγκη μας, στον πόνο μας, στα αδιέξοδά μας, γιατί είναι η Παναγία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα μας, σε κάθε «συμβάν». Βοήθεια και για εμάς τους Πυροσβέστες όσο και για όλο τον κόσμο.
Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, πριν από ένα χρόνο, ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας όπου εκδηλώθηκε φωτιά που αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα παραδίπλα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν. Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά. Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής.
Σήμερα παραβρεθήκαμε όλοι στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμή μας, και ευχαριστούμε θερμά την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή της Ιεράς Μονής Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου. Βοήθειά μας, σε εμάς αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Παναγία να μας έχει καλά και να μας προσέχει.

Οι Πυροσβέστες Αγρινίου
Πηγή agrinionews.gr

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση