Θετικά είδε το αίτημα δημιουργίας Βιομηχανικού Πάρκου στο Αγρίνιο ο κ. Αλεξιάδης

 

 

Θετικές εξελίξεις που δεν προκαλούν εφησυχασμό στο Δήμο Αγρινίου για την επιτάχυνση της δημιουργίας Βιομηχανικού Πάρκου(ΒΙΟ.ΠΑ) στην περιοχή προκύπτουν μετά από τη συνάντηση του κ Γ. Παπαναστασίου με τον αν. Υπουργό Οικονομικώνκ. Τρύφωνα Αλεξιάδη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τις προτάσεις του για την άρση των υφιστάμενων στρεβλώσεων και τη διευκόλυνση των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, προκειμένου να εκκινήσει  η βιώσιμη ανάπτυξη, και συγκεκριμένα στοιχεία της πρότασης που διαμορφώνεται από κοινού με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίαςγια τη δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ.

Ειδικότερα, ζητήθηκε δημόσια έκταση 240 στρεμμάτων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια Αγγελοκάστρου, έκτασηη οποίαόχι μόνον δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ως προς την παραχώρησή της, αλλά, αντιθέτως, θεωρείται ότι αποτελεί τη βέλτιστη λύση, καθώς, μεταξύ άλλων, βρίσκεται εκτός σχεδίου, γειτνιάζει με την προτεινόμενη χάραξη για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό (κόμβος Αγγελοκάστρου), είναι πλησίον του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και της σιδηροδρομικής γραμμής, σε περίπτωση μελλοντικής αξιοποίησή της, και φυσικά, είναι κοντά σε επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση προϊόντων του.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε κατ΄αρχήν θετικός απέναντι στο αίτημα και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τον φάκελο που κατατέθηκε και θα απαντήσει.

2015 2017

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση