Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας: πλήθος κόσμου στην υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Υποδέχθηκε η Κατούνα με κάθε επισημότητα το Ιερό της δεξιάς χείρας του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από το μοναστήρι του στην Αίγινα,

Στα προπύλαια του Αγίου Αθανασίου Κατούνας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκε απότμημα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου που μετέφερε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης.

Ακολούθησε δοξολογία προς τιμήν ελεύσεως του λειψάνου και έπειτα ακολούθησε εν εκκλησία πλειθούση  Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός Χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ.Κοσμά με την συμμετοχή των : π. Επιφανείου Καραγιώργου, π. Χριστοφόρου Καβαδία, π. Μακαρίου Αντωνοπούλου, π. Νεκταρίου Τριάντη, π . Ιωάννου Λουκά, π. Βενεδίκου Παπαχρήστου, π. Χριστόφορου Αγγελή, π. Κωνσταντίνου Γατσούλη, π. Σπυρίνωνα Μανιαβού, π. Δημητρίου Χαμαλέτσου, π. Θεοδώρου Κτίστη, π. Νικολάου Μακρυπούλια και του Διακόνου Χρυσόστομου Κελεπούρη. Τα ψαλτήρια κόσμησαν οι πρωτοψάλτες από την Θεσσαλονίκη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής που ήρθαν μαζί με τον πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη.

Στο τέλος του εσπερινού ο Κατουνιώτης Ιερέας π. Παγιώτης Αναστασίου τιμήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και έλαβε το οφίκιο του οικονόμου. Επίσης ο Δημήτριος Γρίνος από τον Αετό έλαβε την χειροθεσία του αναγνώστου από τον Μητροπολίτη μας
Στην υποδοχή και στον εσπερινό παρέστη  πλήθος κόσμου ανάμεσά τους η Αντιπεριφερειάρχης κα. Σταρακά, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιος Αποστολάκης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ.Θεόδωρος Στούπας.
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι: Καρέλου Αθηνά, Κατσαμπίρης Γεώργιος και Καραμάνης Θωμάς.
Ο πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και ο πρόεδρος του Μοναστηρακίου Τραυλοστάθης Δημήτριος. Ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας κ.Κόκιος.

  Πρόγραμμα εορτασμού 

Τετάρτη   18  Ιανουαρίου  2017

Ημέρα μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου

Αλεξανδρείας του Μεγάλου Πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεια Λειτουργία Ιερουργούντος και ομιλούντος του Πανοσ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Καραβία Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης  και εν συνεχεία η Λιτάνευση της τιμίας χειρός του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου πενταπόλεως του θαυματουργού και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου στην κεντρική οδό της Πόλεώς μας.

17:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

7:00 π.μ.  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

19:30 μ.μ. Ιερά  Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου πατρός ημών  Ευθυμίου του Μεγάλου.

Παρασκευή  20 Ιανουαρίου  2017

10:00 π.μ. Ακολουθία του Αγιασμού

17:00 μ.μ. Τέλεση Ιερού Ευχελαίου

Σάββατο  21  Ιανουαρίου 2017

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

17:00 μ.μ. Αναστάσιμος εσπερινός.

Κυριακή  22  Ιανουαρίου 2017

07:00 π.μ.   Όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

17:00 μ.μ.   Θα τελεσθεί  Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία

η αναχώρηση της τιμίας χειρός του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

katounanews.blogspot.gr

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση