Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι – Αγρίνιο, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια, επίσημη εκδήλωσή του την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 7:00 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α στο Αγρίνιο.

   Η εκδήλωση είχε θέμα : «Το Σύμπαν, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και ο άνθρωπος».

Ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Σειραδάκης, Αστροφυσικός, Ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος με τη διδασκαλική δεινότητα που τον διακρίνει, παρουσίασε εκλαϊκευμένα τις επιστημονικές του παρατηρήσεις και πορίσματά του γύρω από το αστρονομικό όργανο υψηλής ακριβείας, το μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Δεύτερος ομιλητής, ο κ.κ. Κοσμάς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο άνθρωπος». Η δημιουργία του, τα γνωρίσματά του, η ιστορική του διαδρομή, το νόημα της ύπαρξής του μέσα από το πρίσμα της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης, βραβευμένος με το βραβείο ΜΠΟΤΣΗ και δημιουργός της διάσημης εκπομπής της ΕΤ3 «ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κώστας Καλαντζής, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου της πόλης. Ο κ. Νίκος Υφαντής, Αντιπεριφερειάρχης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος.    Εκ μέρους του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΦΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» χαιρέτισε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Διονυσία Σαμαντά.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», υπό τη διεύθυνση της κοινωνικού λειτουργού κ. Ευσταθίας Γρέντζελου, που ερμήνευσε τραγούδια Ελλήνων συνθετών και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό.  Στο πιάνο συνόδευε, η κυρία Ειρήνη Μαμασούλα.

Επίσης παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και οι επίσημοι : Ο κ. Κώστας Ρόκος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Αγρινίου και Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, η κα Μαρία Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχος, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, η κα Γεωργία Μπόκα, τέως Πολιτευτής, η κα Τούλα Μπόκα, Πρόεδρος του «ΑΧΕΛΩΟΣ TV» πολλοί Πρόεδροι, Εκπρόσωποι Φορέων και μεγάλος αριθμός εξαίρετων συμπολιτών μας, που κατέκλυσε κυριολεκτικά την αίθουσα. Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Ευχαριστούμε θερμότατα την τοπική μας Εκκλησία, τους επίσημους εκπροσώπους της πολιτείας, τους επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές, τα μέλη του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όλους τους πολίτες και φίλους του Εργαστηρίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, την ευαισθησία και τη συνεχή στήριξή τους στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας : την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά το ανθοπωλείο «ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ».

Ο κ. Γιάννης Σειραδάκης και ο κ. Παντελής Σαββίδης επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα τη Β΄ Εκπαιδευτική Μονάδα και τη ΣΥΔ-Οικοτροφείο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο Αγρίνιο όπου εντυπωσιάστηκαν από το έργο που προσφέρει το Εργαστήρι στο νομό Αιτωλ/νίας.

 

 

 

Με ιδιαίτερη τιμή

Το Διοικητικό   Συμβούλιο

του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Μεσολόγγι – Αγρίνιο

5011

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση