Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Αγρίνιο

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου και την τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, τιμήθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, η Εορτή των Θεοφανείων στο Αγρίνιο.
Το  πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου(νέο), παρουσία του δημάρχου Αγρινίου κ. Γεώργιου Παπαναστασίου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Υφαντή, της Αντιδημάρχου κας Μ. Παπαγεωργίου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Μ.Σκορδόπουλου, δημοτικών συμβούλων, του Διευθυντή της Α.Δ Ακαρνανίας κ.Ματσούκα, του Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου κ.Χ.Μπόκα, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου ευχήθηκε χρόνια πολλά και το Άγιο Πνεύμα  να Φωτίσει, να δώσει  Ελπίδα  και Δύναμη σε όλους.
Επίσης με επισημότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στις Δημοτικές Ενότητες Στράτου, Νεάπολης, Θεστιέων, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Αρακύνθου και Μακρυνείας.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση