Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό 28ης Οκτωβρίου

eortasmow 28Με την παρέλαση επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα ,όπου παρουσία του Αντιδημάρχου Νικολάου Καζαντζή πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ενδόξου Ήρωα Νικολάου Παναγιώτου από μαθητές των 2ου και 6ου Γυμνασίων .

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης και Ανδρέας Καλαμπαλίκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Φώτης Παπούτσης και Ξανθή Μπούτιβα, παρέστησαν στην Επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων από μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, δήλωσε :«Είμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την τιμή και την πατρίδα, σ’ εκείνους που έδωσαν τον μεγάλο αγώνα για την Ελευθερία. Όλοι εμείς σήμερα ας αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες για να σφυρηλατήσουμε  την εθνική ενότητα και ας αγωνιστούμε με το ίδιο πνεύμα της φιλοπατρίας για να ξεπεράσουμε τις  δυσκολίες  που αντιμετωπίζουμε τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Με πίστη και καθημερινό αγώνα είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε και θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην ιστορία μας.».

Ανήμερα της επετείου μετά τη Δοξολογία στη Μητρόπολη  ακολούθησε (10.30 π.μ) η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη, παρουσία του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου .

Στις 11.00 πμ ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρακολούθησε την παρέλαση στο Αγρίνιο.

Ως  εκπρόσωπος  της Κυβέρνησης παρέστη o κος Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας

Τη Δημοτική Αρχή  εκπροσώπησαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι:

Στο Καινούργιο ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας

Στον Άγιο Κωνσταντίνο η αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου  και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Κολοβός και Θεόδωρος  Σεϊτανίδης

Στη Νεάπολη ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλατζής και ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Χασιώτης

Στη Λεπενού ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μηλιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος  Βασίλης Φωτάκης.

Στη Γαβαλού ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Βασίλης Καρακώστας

Στη Σκουτερά ο αντιδήμαρχος Ευθ.Γρίβας

Στο Αγγελόκαστρο η δημοτική σύμβουλος  Ξανθή Μπούτιβα

Στη Ματαράγκα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βασιλείου

Στην Παραβόλα ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής και ο δημοτικός σύμβουλος  Σωτήρης Κολοβός

Στο Παναιτώλιο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αλεξόπουλος

Στον Άγιο Βλάσιο ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σοφρώνης

Μετά το πέρας της παρέλασης  ακολούθησε εθιμοτυπική προσφορά καφέ στο Δημαρχείο (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος).

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση