Με λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Άγια Θεοφάνια

Με  λαμπρότητα τιμήθηκαντα Άγια Θεοφάνια στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου  και ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή παλαιού Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο.

Το  πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γεώργιου Παπαναστασίου, του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα, του Αντιδημάρχου Χρ. Γκούντα, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Φωτάκη,  του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ  Μ.Σκορδόπουλου, Δημοτικών συμβούλων, του Διευθυντή της Α.Δ ΑκαρνανίαςΔ. Παπαευθυμίου, του Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Ευστρ.Πετράκη,  εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.

Μετά το τέλος  της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου: « Η σημερινή ημέρα των Θεοφανείων, του Αγιασμού των υδάτων είναι ημέρα εξαγνισμού. Ας μας δώσει φώτιση ο Θεός να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών, σε μια χώρα που το έχει ανάγκη. Εύχομαι φώτιση , χαρά και δημιουργία».

5002 5003 5004 5005 5006 5007

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση