Μια εξαίρετη εκδρομή στο μοναστήρι της Βομβοκούς

Μια εξαίρετη από πάσης απόψεως προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη στην Βομβοκού Ναυπακτίας διοργάνωσε προχθές ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Αγρινίου με τον δραστήριον Πρόεδρό του Κώστα Κουκόπουλο, εκπαιδευτικό, ο οποίος εκτέλεσε και χρέη σπουδαίου ξεναγού στους εκδρομείς που γέμισαν το «πούλμαν της χαράς» και με διάθεση νεανική ρουφούσαν την μίαν έκπληξη μετά την άλλη που προσέφερε τόσο η γεμάτη ομορφιές και ευωδίες Μαγιάτικη λουλουδιασμένη φύση της Βομβοκούς όσο και η Θεϊκή ηρεμία της εκεί γυναικείας Ιεράς Μονής με τον πετρόκτιστο βυζαντινό σταυροειδή ναό και τα επίσης πετρόκτιστα κελιά απλωμένα γύρω από το ναό με φαρδείς δρόμους γεμάτους δέντρα και ελιές.

Η υποδοχή εξαίρετη, εκ μέρους της Ηγουμένης και των άλλων μοναχών με κέρασμα καφέ στο αρχονταρίκι της Μονής, ενώ συνοδεύτηκε μετά με την αφήγηση του ιστορικου ιδρύσεως και των περιπετειών της Ιεράς Μονής στο πέρασμα των χρόνων.

Αφού εψάλη ο Εσπερινός και απολαύσαμε άλλη μία φορά το μεγαλειώσες τοπίο που απλωνόταν σαν σε ζωγραφικό πίνακα με εναλλαγές εικόνων από βουνά, πεδιάδα και την γαλανή θάλασσα της όμορφης πόλεως της Ναυπάκτου, καταλήξαμε στην Παραλία της Ψανής για ένα καφέ ή αναψυκτικό και για ένα σύντομο παραθαλάσσιο περίπατο.

Συντελεστής της εκδρομής μέσα στο πούλμαν τώρα ο ακούραστος Πρόεδρος Κώστας Κουκόπουλος, ο οποίος κάλεσε πολλούς από τους εκδρομείς στο μικρόφωνο του πούλμαν για να πούνε τις εντυπώσεις των και ό,τι άλλο σχετικό ήθελαν.

Όλα όσα ειπώθηκαν – ιστορικά στοιχεία, αγιορείτικες ιστορίες, ορειβατικές περιπέτειες, ύμνοι θρησκευτικοί και τραγούδια πατριωτικά για τις αλησμόνητες πατρίδες, αναθέρμαναν την ατμόσφαιραν και ενθουσίασαν τους εκδρομείς μέχρι του σημείου όχι μόνο να ευχαριστήσουν τον διοργανωτή Σύλλογο των Πολιτικών Συνταξιούχων Αγρινίου αλλά και να τον παρακαλέσουν να διοργανώσει και άλλες τέτοιες εκδρομές μονοήμερες ή διήμερες για να γνωρίσουμε πληρέστερα την πολύ όμορφη και μοναδική πατρίδα μας, την ευλογημένη Ελλάδα μας.

Και εις ανταπόκριση του αιτήματός μας ανακοινώθηκε ότι στις 23 και 24 Ιουνίου 2014 ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στην Μεσσήνη και Πύλο της Πελοποννήσσου. Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε.

ΑΙΜ.Κ.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση