Νίκος Καραπάνος: «Ουσιαστική διαβούλευση για την υγεία στο νομό»

 

 

Στο αίτημα της διοικητικής αποσύνδεσης των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου αναφέρθηκε χθες από το Αγρίνιο ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, συμμετέχοντας στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας έχοντας ως θέμα την διαμόρφωση του Υγειονομικού «χάρτη» του νομού, έχοντας ως βάση διαλόγου τις προτάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, επεσήμανεότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρευρίσκεται και συμμετέχει ενεργά στο διάλογο για την Υγεία, καθώς αποτελεί τον πρώτο αποδέκτη των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του νομού, λόγω της σημερινής δυσλειτουργίας των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου καθώς και των Κέντρων Υγείας.

Κάθε πρωτοβουλία διαβούλευσης για τον σχεδιασμό της Υγείαςπου θα προηγηθεί πριν τις τελικές αποφάσεις- σημείωσε ο Νίκος Καραπάνος-θα πρέπει να καταγράφει και κυρίως να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων, των τοπικών φορέων και κοινωνιών, προκειμένου να έχει ουσιαστικό και παραγωγικό χαρακτήρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο δημόσιος διάλογος θα εξελιχθεί σε μια προσχηματική διαδικασία κάλυψης ειλημμένων αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το αίτημα της αποσύνδεσης των δυο νοσοκομείων αποτελεί καθολική βούληση, η οποία μάλιστα εκφράσθηκε μαζικά κατά τη διάρκεια του παναιτωλοακαρνανικού συλλαλητηρίου την 27η Ιανουαρίου 2016.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» τις προτάσεις για αποσπασματική λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού, ενώ παράλληλα απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της 6ης Υ.ΠΕ. κατέθεσε τον προβληματισμό του εάν και κατά πόσο η συγχώνευση των νοσηλευτικών μονάδων αφορά όλους τους νομούς της Περιφέρειας ή λειτουργεί κατ’ εξαίρεση για το νομό Αιτωλ/νίας.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση