ΝΑΙ ΣΤΑ ΓΛΥΠΤΑ,ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΛΑ, σωστά και άγια κάνουν όλοι οι φορείς κρατικοί και ιδιωτικοί, αλλά και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, που ζητάμε να μας επιστρέψουν οι Άγγλοι τα γλυπτά αριστουργήματα της Ακρόπολης των Αθηνών που τα άρπαξε ο Ελγίνος και βρίσκονται στο Βρεττανικό Μουσείο του Λονδίνου – ένα από τα οποία προχθές το δάνεισαν στο Μουσείο του Ελμιτράζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας (το μουσείο αυτό το επισκεφθήκαμε προ τετραετίας και πράγματι είναι θαυμάσιο από πάσης απόψεως).

Αλλά έχουμε μία εύλογη απορία. Γιατί όλοι μας δεν διεκδικούμε από τη γείτονα Τουρκία με τον ίδιο πόθο και πάθος να ανοίξει  ο ιστορικός και μοναδικός σε όγκο και μεγαλείο ιερός ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και να αποδοθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μας στην Πόλη αλλά φυσικά και στους καθ’  άπασαν την υφήλιο χριστιανούς Ορθοδόξους και μη;

Ναι  στην επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης αλλά και ναι στην επιστροφή  του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης στους φυσικούς κληρονόμους που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας και οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι χριστιανοί.

Είναι δύσκολη διεκδίκηση; Ναι, είναι. Αλλά κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή και έχει ο Θεός ο οποίος σίγουρα και χωρίς καμία επιφύλαξη θα ευλογήσει την ιεράν αυτή προσπάθεια.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση