Να διαπλατυνθεί ο επικίνδυνος δρόμος Αγρινίου – Συκιάς

Και να ανακατασκευάσει το οδόστρωμα μέχρι τον κόμβο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού

Επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου προς τον  κ.  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη (την οποία κοινοποίησε και στις Αυτοδιοικητικές Αρχές).

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Ο.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ-ΣΥΚΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ μήκους πέντε χιλιομέτρων είναι κορεσμένη από απόψεως κυκλοφορίας αυτοκινήτων και επί πλέον το οδόστρωμα της είναι σε κακή κατάσταση ,μέχρι και τον κόμβο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων θανατηφόρα.
Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει διαπλάτυνση μέχρι τη Συκιά και ανακατασκευή του οδοστρώματος μέχρι τον Κόμβο Κεφαλοβρύσου και για τον επιπλέον λόγο ότι συνδέει το Αγρίνιο και τα περίχωρά του με την Ιόνια Οδό. Η παρέμβαση είναι εύκολη γιατί είναι απαλλοτριωμένα 4 μέτρα ένθεν και ένθεν της οδού έως τη Συκιά, οπότε δεν θα χρειασθεί να γίνουν απαλλοτριώσεις.
Ανακατασκευή του οδοστρώματος επιβάλλεται να γίνει άμεσα και στην εθνική οδό ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ που κι΄ αυτή συνδέει το ΑΓΡΙΝΙΟ και τα περίχωρα του με την Ιόνια οδό και εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ όπως πολύ καλά γνωρίζετε το Αγρίνιο έχει αδικηθεί κατάφορα από τον σχεδιασμό και υλοποίηση της Ιόνιας οδού, καθότι απέχει πάνω από είκοσι χιλιόμετρα και από τους δύο κόμβους προσέγγισης της και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία πρώτον με ανακατασκευή των οδών που προαναφέραμε και δεύτερον με κατασκευή νέας οδού προσέγγισης της πόλεως του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.
Ευελπιστώντας ότι θα τα τύχουμε της δέουσας προσοχής στα αιτήματά μας αυτά, για να αποφευχθούν τα συχνά τροχαία ατυχήματα και για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι χιλιάδες κάτοικοι του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής,σας παρακαλούμε να εντάξετε άμεσα τα έργα αυτά, στα υπό κατασκευή έργα του Υπουργείου σας, γιατί δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδος να είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Διατελούμε μετά πάσης τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ                         ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση