ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ NOSTOS 2017

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο πλαίσιοτης έκθεσης Nostos 2017  μετείχε σε συζήτηση  με θέμα : «Οι πολιτικές της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για την ανάπτυξη του Εναλλακτικού Τουρισμού».

Στην ημερίδα, στην οποία  πήραν ακόμη  μέρος ο ΑντιπεριφερειάρχηςΔυτ.ΕλλάδοςΚ. Καρπέτας , ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ι. Μπουτίνας και ο Γ. Γούλας Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας, αναπτύχθηκαν οι θέσεις των εκπροσώπων της Τ.Α. ως προς τις αναπτυξιακές δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου επισήμανε μεταξύ άλλων:«Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι η Χώρα μας με την αξιοποίηση συγκεκριμένων τομέων μπορεί να διευρύνει την τουριστική περίοδο και να  κυριαρχήσει στην αγορά  με ελκυστικά πακέτα για όλη την χρονιά.  Και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο με επαναπροσδιορισμό του  ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν την κατεύθυνσηθα πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς είμαστε αυτοί που γνωρίζουμεκαλύτερα τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα του Τόπου μας. Θα πρέπει να προβάλλουμε τα τοπόσημα, αυτές τις περιοχές  που χαρακτηρίζουν κάθε τόπο και αποτελούν σημείο αναφοράς. Στον Δήμο Αγρινίου ξεκινάμε από το μηδέν, αφού δεν υπήρχαν οι υποδομές να στηρίξουν αυτό  το νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Συνολικά,  θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χάρτης όπου θα καταγράφονται οι εναλλακτικές δυνατότητες κάθε περιοχής καθώς και οι προτάσεις για την  στρατηγική αξιοποίησης τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος του Τόπου μας. Είναι απαραίτητο γι αυτό το λόγο να επιχειρηθεί αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας με την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στην τοπική  διοίκηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις τοπικές κοινωνίες. Για το σκοπό αυτό κρίνεται  αναγκαίο να προωθούνται  με μεγαλύτερη ταχύτητα νομοθετικές και υπηρεσιακές πράξεις. Η Πολιτεία θα πρέπει  άμεσα να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της νέας αγοράς.

Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας, να αναδειχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου που θα δώσει  ζωή σε κομμάτια της χώρας που έμεναν αναξιοποίητα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε τώρα το όραμα για την τουριστική ανάπτυξη με σχεδιασμό δεκαετίας. Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το μοντέλο τουρισμού, να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς και να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και ελκυστικό προορισμό».

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση