Πάνδημη η κηδεία του Γιώργου Μπόκα ιδιοκτήτη του «Αχελώου TV»

Στεφάνι από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Σαν »βόμβα» έπεσε στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο η είδηση του θανάτου του ιδιοκτήτη του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού  »ΑΧΕΛΩΟΣ TV» Γεωπόνου αειμνήστου Γεωργίου Μπόκα ετών 62, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο στις αρχές Σεπτεμβρίου ε.ε.

Η εξόδιος ακολουθία του εψάλη την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουρίου από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΝ, τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΝ και από 12 περίπου ιερείς, ενώ συμπροσεύχονταν μαζί με το μεγάλο πλήθος του λαού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, μέσα κι έξω και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων από το Άγιον Όρος καθώς και μοναχές από Μοναστήρια των Αθηνών.

Μίλησαν πλέξαντος το εγκώμιον ο Σεβασμιώτατος κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ο προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους πατήρ Βασ. Γοντικάκης,  ο ιερέας θεολόγος πατήρ Κων/νος Καντάνης του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Γεωπόνων Αιτωλ/νίας κ. Νίκος Σκιαδάς, του συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, του Ιδρύματος »Παναγία Ελεούσα» Αιτωλ/νίας κ. Δημ. Χειμαριώτης, ο εκπρόσωπος της »Ενωμένης Ρωμιοσύνης» κ. Δημήτριος Θανασούλας και άλλοι ομιλητές.

Ο μεταστάς εκτός από άριστος γεωπόνος, επιστήμων μαζί με τον αδελφό του επίσης γεωπόνο Κωνσταντίνον Μπόκα ανέπτυξε αξιοζήλευτες επιχειρήσεις, κορυφαίαν αυτών οι ιχγυοκαλλιέργειες μεταξύ Αστακού και Μύτικα,  λειτούργησε εργοστάσιο σιγαρέττων στην Αλβανία, κατάστημα γεωπονικών φαρμάκων και εφοδείων στο Αγρίνιο και ανέβασε τον τηλεοπτικό σταθμό »Αχελώος» σε πρώτης τάξεως ποιοτικό σταθμό από Τοπικό σε Περιφερειακό με τελειοτάτου τύπου μηχανήματα, ένα σταθμό πλήρους ενημέρωσης της κοινής γνώμης επί των τεκταινόντων τόσο στην Αιτωλ/νία όσον και στην ερεύτερη Περιφέρεια Ηπείρου, Πατρών και Ιονίων Νήσων, ενώ το πρόγραμμα του σταθμού εμπλουτίσθηκε με ψυχαγωγικές, πνευματικές, πατριωτικές και ελληνορθόδοξες εκπομπές που έδωσαν κύρος και αίγλη στον Αχελώος TV με αποτέλεσμα όλη η Αιτωλ/νία και η Περιφέρεια να  βλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη τα τηλεοπτικά προγράμματά του.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Μπόκας χρημάτισε για ένα μικρό διάστημα ως γεωπόνος και στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού Αγρινίου αλλά γρήγορα μπήκε στο επιχειρείν – τομέας ο οποίος τον είλκυσε πολύ με αποτέλεσμα να δημουργήσει εκατονταδες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις του με επωφελή οικονομικά αποτελέσματα για την τοπικήν μας οικονομία.

Ο Γεώργιος Μπόκας, άνθρωπος σοβαρός και ευαίσθητος, ταπεινός και αθόρυβος, άνθρωπος θρησκευόμενος βοηθούσε τους φτωχούς συμπολίτες μας και το φιλανθρωπικό έργο των συσσιτίων της Εκκλησίας, του Γηροκομείου Αγρινίου, τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους με μεγάλες ποσότητες ιχθύων αλλά και με χρηματικά ποσά που έδινε στους έχοντας ανάγκη μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην ερίτιμο σύζυγόν του κυρία Τούλα, στα παιδιά του Δημήτρη γεωπόνο, Χρήστο δημσιογράφο και Αλέξανδρο πτυχιούχο ΤΕΙ Πατρών και στον φίλο αδελφό του Κωνσταντίνο Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και άξιο συνεχιστή του έργου του εκλιπόντος.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έστειλε στεφάνι στην κηδεία του Γ. Μπόκα ενώ  παρέστησαν ο κ. Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής και πρώην αν. Υπουργός Υγείας, οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Καραγκούνης και Θάνος Μωραϊτης, ο πρώην Βουλευτής κ. Δημ. Σταμάτης, ο Περιφερειάρχης κ. Αποστ. Κατσφλαρας, ο Αντιπ/ρχης κ. Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρώην Δήμαρχος κ.Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρώην Νομάρχης κ. Θύμος Σώκος,  Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πολιτευτές, ο Πρόεδρος της Χ.Ε. κ. Δημήτρης Γαρουφαλής κ.ά.

Φίλε Γιώργο και συνάδελφε στον Ε.Ο.Κ. και την δημοσιογραφία, καλό σου ταξίδι και η μνήμη σου ας είναι αιώνια.

ΑΙΜ.Κ.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση