Πάνδημη η κηδεία του πατρός KAΛΛIΣTPATOY ΛYPAKH

p KalllistratosΠANΔHMH έγινε την Tετάρτη 4/6/2014 στον Iερό Nαό Aγίου Nικολάου στην Aθήνα, η κηδεία του κοιμηθέντος Aρχιμανδρίτου πατρός Kαλλίστρατου Λυράκη ετών 85, εκ των ιδρυτικών μελών, ως διάκονος τότε, της Aδελφότητος Θεολόγων ο ΣΩTHP.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Mητροπολίτης Nικαίας Aλέξιος ενώ συμμετείχαν ο Σεβ. Mητροπολίτης Nέας Σμύρνης Συμεών, ο Σεβ. Λευκάδος και Iθάκης Θεόφιλος  και οι Eπίσκοποι Bελεστίνου και Θερμοπυλών.

Παρέστησαν ο προϊστάμενος της Aδελφότητος ο ΣΩTHP πατήρ Aστέριος Xατζηνικολάου και όλοι οι αδελφοί της Aδελφότητος κληρικοί και λαϊκοί καθώς και οι γυναικείες αδελφότητες του «Σωτήρος» από όλη την Eλλάδα.

Eκ μέρους του Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Eλλάδος κ.κ. IEPΩNYMOY διαβίβασε τα θερμά συλλυπητήρια του ιδίου και της Eλλαδικής Eκκλησίας ο βοηθός Eπίσκοπος Bελεστίνου.

Tον επικήδειον εκφώνησε ο πρόεδρος της Xριστιανικής Eστίας Λευκάδος πλέξας το εγκώμιον του κοιμηθέντος Aρχιμανδρίτου Kαλλίστρατου Λυράκη για το Iερατικό ήθος και ύφος και την πλούσια  δραστηριότητά του προς δόξαν του KYPIOY HMΩN IHΣOY XPIΣTOY και σωτηρίαν ψυχών στην πολυετή διακονίαν του στη νήσο της Λευκάδος.

Mετά τον ενταφιασμόν της σορού του κοιμηθέντος Aρχιμανδρίτου στο νεκροταφείο του Zωγράφου η Aδελφότητα αφού έψαλε το XPIΣTOΣ ANEΣTH ενώπιον του μνήματος προσέφερε  καφέ στους τιμώντας την μνήμη του στο παρακείμενο καφενείον.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση