Πανηγυρικά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου του Γηροκομείου Αγρινίου (φωτο)

CDSC_5917

CDSC_5787

Με επιβλητική πανηγυρική μεγαλοπρέπεια ετελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου – που έκλεισε πενήντα χρόνια ζωής –  στο Ίδρυμα του Γηροκομείου της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου προχθές Κυριακή 24 Μαϊου 2015 ενώπιον τεραστίου πλήθους πιστών.

Τα εγκαίνια ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ ΚΟΣΜΑΣ συμπροσευχόμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. ΑΝΔΡΕΑ. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Επιφάνιος Καραγεώργος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και οι Αρχιμανδρίτες πατήρ Λαυρέντιος Καρανάσιος – υπεύθυνος του πνευματικού έργου – , ο πατήρ Χριστόφορος Μυτιλήνης που ήλθε εκ Πατρών μετά του κ. Αναστασίου Κωστόπουλου και ο οποίος πατήρ Χριστόφορος εξηγούσε   στο εκκλησίασμα από της Ωραίας Πύλης τί σήμαιναν οι διαδοχικές φάσεις της ιεροτελεστίας των εγκαινίων, ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Αναστάσιος Καντάνης, Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Μακάριος Αντωνόπουλος, υπεύθυνος του Ρ/Φ Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Ιερέας Θεολόγος Προϊστάμενος του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγρινίου πατήρ Βενέδικτος Παπαχρήστος, ο Ιερέας πατήρ Φώτιος Σαράκης, ο Ιερέας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσας στην Κλεισούρα Αιτωλ/νίας πατήρ Ιερόθεος Σπανομήτσος και ο διάκονος Ευάγγελος Ασπρογιάννης.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ.ΚΟΣΜΑΣ επικεφαλής της πομπής κληρικών και λαού και κρατώντας την Ιερά Εικόνα του Μεγάλου και Ουρανοφάνταρος Αγίου Βασιλείου έκανε την τριπλή εξωτερικώς πέριξ του εγκαινιαζόμενου Ιερού ναού περιφοράν ψέλνοντας μετά των ιεροψαλτών ύμνους και ωδές εις τον Τριαδικόν μας Θεόν και τέλος μέσα εις τον Ιερόν ναόν σχημάτισε την ένδοξον σφραγίδα – μονόγραμμα του ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ με σπόγγον δεμένον στο άκρον μακρύ καλάμου εμβαπτισμένον σε μείγμα Αγίου Μύρου και Αλόης στις τέσσερες εσωτερικές πλευρές του Ιερού Ναού ήτοι κατ’ ανατολών, δύσιν, βορράν και νότον ενώ οι κληρικοί, οι ιεροψάλτες και όλον το εκκλησίασμα βαθύτατα συγκινημένοι έψαλναν το «Ανελήφθης εν δόξει Χριστέ ο Θεός ημών…»

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου παρέστη στην τελετήν των εγκαινίων ο Ανιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γκρίζης – Δικηγόρος και δεξιός ιεροψάλτης στον Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Μετά ακολούθησε σύντομη δεξίωση των εκκλησιασθέντων πιστών στον ωραιότατον δροσερό κήπον του Γηροκομείου με προσφορά διαφόρων γλυκισμάτων, κεϊκ, κουλουριών και αναψυκτικών.

Τέλος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ, οι κληρικοί, οι ιερείς, ο αντιδήμαρχος κ. Νικ.Γκρίζης και ο εκκλησιασθείς πιστός λαός απηύθυναν θερμά συγχαρητήρια για την άρτια από πάσης απόψεως οργάνωση και διεξαγωγή της τελετής των εγκαινίων τόσον στον πρόεδρον της ΧΕΑ και του Γηροκομείου αυτής κ. Δημήτριο Γαρουφαλή όσο και στα αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά ιδιαίτερα στις υπεύθυνες του Γηροκομείου κυρίες Μαρία Κτενοπούλου Διευθύντρια και Μαρία Μπαλιάτσα Υποδιευθύντρια για τον κόπον και την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ευχόμεθα όλοι μας ο Πανάγαθος ΚΥΡΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ να δίδει στον Πρόεδρον του Δ.Σ.και στις δύο ανωτέρω εθελόντριες κυρίες και το υπόλοιπον εργατικό προσωπικό του Γηροκομείου δύναμη, υγεία και φωτισμόν να συνεχίσουν να υπηρετούν με πίστιν, ζήλον και αφοσίωσιν το ιερό έργον της Χριστιανικής Ενώσεως και του Γηροκομείου προς δόξαν Χριστού.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ

CDSC_5816

CDSC_5841

CDSC_5856

CDSC_5860

CDSC_5862

CDSC_5911

CDSC_5893

CDSC_5911

CDSC_5774

CDSC_5795

 

 

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση