Προαστιακός στην Αιτωλοακαρνανία;

 

Το ζήτημα της λειτουργίας γραμμής Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο τμήμα Μεσολόγγι – Αγρίνιο, τέθηκε σήμερα στη συνάντηση από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

Πρόκειται για μία πρόταση στην οποία υπήρξε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και συμφωνήθηκε να υποβληθεί αίτημα από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, θα ξεκινήσει άμεσα από τις Υπηρεσίες η εκτίμηση για την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου, θα υλοποιηθεί μελέτη βιωσιμότητας και εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν, θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενταχθεί προς χρηματοδότηση το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

 

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιος Βούρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας, καθώς και στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση