Πως ήλθε το Άγιον Φως στο Αγρίνιο

Πολλά συγχαρητήρια τόσο από το χριστεπώνυμο πλήρωμα, όσον και από τους εκκλησιαστικούς παράγοντες με κορυφαίον βέβαια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΝ  δέχθηκε ο Σύλλογος Φίλων του Παναγίου Τάφου και της Αγιοταφικής Αδελφότητας με έδρα το Αγρίνιο γιατί μέσα σε 40 λεπτά παίρνοντας το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ,  που εκπήγασε από τον ΤΑΦΟΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ στα Ιεροσόλυμα, το Μέγα Σάββατον ώρα 11 το βράδυ από τα διόδια του Ρίου, κατάφερε να το φέρει σε αγώνα ράλλυ στο Αγρίνιο και να το διανέμει με σημείο αναφοράς  το Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρο, σε όλες τις Εκκλησίες του Αγρινίου και της γύρω περιοχής, ενώ καθ’ οδόν έδωσε το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ και στη περιοχή του Μεσολλογγίου σε τρεις στάσεις.

Οι τρεις εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων του Παναγίου Τάφου που έφεραν το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ αντί της μιάμισης ώρας σε σαράντα λεπτά σε μια υπερταχεία κούρσα ράλλυ ήταν οι κ.κ. Κώστας Γκρίζης Πρόεδρος,  Σπύρος Μπαλτάς – εκπαιδευτικός Γεν.Γραμματέας ως σωφέρ με το αυτ-τό του και ο Κώστας Νάκος – Σχολικός Σύμβουλος,  ταμίας του Συλλόγου.

Θερμά συγχαρητήρια και από την ηλεκτρονική εφημερίδα μας ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ  στον Σύλλογο Φίλοι του Παναγίου Τάφου και στους τρεις ως άνω εκπροσώπους του για την θεάρεστη αυτή πράξη τους να κομίσουν εν μέσω επικίνδυνων δυσκολιών το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ στην Αιτωλ/νία.

Σημειωτέον ότι επί πολλά χρόνια ο Σύλλογος αυτός φέρει εγκαίρως στο Αγρίνιο το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ λίγο πριν την Ανάστασιν του ΚΥΡΙΟΥ  στις εκκλησίες και δια μέσω αυτών στον ευσεβή λαόν μας.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση