Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παναγιώτη Δελημήτσου

Δήλωση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου

 

Σε δήλωσή του για τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή του νομού Αιτωλ/νίας Παναγιώτη Δελημήτσου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:

 

Σήμερα «έφυγε» ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Ο Παναγιώτης Δελημήτσος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικής εντιμότητας και ήθους, ένας άνθρωπος πάνω απ όλα ο οποίος υπηρέτησε αδιακρίτως τους πολίτες και την ίδια τη Δημοκρατία.  Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, συνέβαλε στην ομαλοποίηση μιας ταραχώδους εποχής για τη χώρα, διαφυλάττοντας την ενότητά της και προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον έναντι οποιασδήποτε προσωπικής πολιτικής επιδίωξης. Πολιτεύθηκε άλλωστε με περίσσευμα σεμνότητας, σεβαστό και αναγνωρίσιμο ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Προσωπικά, θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που είχα την δυνατότητα να λάβω από τον ίδιο το απόσταγμα  θεμελιωδών  αρχών του δημόσιου πολιτικού βίου, οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν για εμένα ένα ισχυρό  κίνητρο ενασχόλησης.

Με ειλικρινή και βαθιά αισθήματα, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

 

Γ. Βαρεμένος: «Παρακαταθήκη η ευπρέπεια και το ήθος του Π. Δελημήτσου

Τη λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Δελημήτσου για τον αδόκητο χαμό του εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος.

«Η ευπρέπεια και το ήθος του είναι παρακαταθήκη για τη σκληρά δοκιμαζόμενη στις μέρες μας πολιτική, όπως και η αγάπη του για την αυθεντική παράδοση του τόπου μας», καταλήγει ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος συνάντησε για τελευταία φορά τον αποθανόντα πολιτικό στο μοναδικό πανηγύρι του Άη Λιά.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση