Συνάντηση Παπαναστασίου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για τις αθλητικές υποδομές

Ζητήματα που αφορούν αθλητικές υποδομές στο Δήμο Αγρινίου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου κ.Γεώργιου Παπαναστασίου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ.Ι. Συναδινού.

 

Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που έθεσε ως προτεραιότητα o κ. Παπαναστασίου ήταν η ολοκλήρωση του κλειστού  γυμναστηρίου  στην Αερογέφυρα αλλά και η χρηματοδότηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας για παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» αλλά και για την βελτίωση άλλων δημοτικών αθλητικών υποδομών του Δήμου.

 

Μετά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου,  ακολούθησαν επισκέψεις στο κλειστό γυμναστήριου και στο  γήπεδο της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου.

 

BINTEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=nToZwtlbv2o

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει  τα αιτήματα που κατέθεσε και γραπτώς ο Δήμαρχος Αγρινίου.

 

Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαναστασίου στον κ. Συναδινό:

 

 

Κύριε Γενικέ,

 

Όπως γνωρίζετε το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», περιήλθε στο Δήμο Αγρινίου το 2001 και μέχρι τη στιγμή της ανάληψης από τη σημερινή δημοτική αρχή έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές παρεμβάσεις  με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, γεγονός που το καθιστά πλέον ανεπαρκές για  την άθληση των δημοτών και των ερασιτεχνικών σωματείων.

Οι εγκαταστάσεις του στην πλειοψηφία τους είναι άνω των τριάντα πέντε (35) ετών και με κατασκευαστικές κακοτεχνίες, ενώ η βοήθεια από την κεντρική εξουσία τα χρόνια αυτά ήταν ανύπαρκτη. Καθημερινά εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του παραπάνω από  2000 δημότες και πάνω από πενήντα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, αντισφαίρισης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης).

Η έλλειψη δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου δυσχεραίνει τη δυνατότητα άθλησης όλων αυτών των αθλητικών σωματείων, ενός έργου που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2004 και ακόμη δεν έχει, δυστυχώς, αποδοθεί στους πολίτες του Αγρινίου.

Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ασχολήθηκε συστηματικά με το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και ήδη έχει πετύχει την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου του, με σύγχρονα μέσα, την αντικατάσταση των προβολέων του κεντρικού γηπέδου, την εξασφάλιση μόνιμης αδειοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του  κεντρικού γηπέδου με ίδια έσοδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Πέραν αυτών, ως Δήμος έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο υλικοτεχνικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του ΔΑΚ Αγρινίου, με σκοπό την ανάδειξή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο όχι μόνο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται κατ ελάχιστον  τα παρακάτω:

–  Ανακατασκευή επιφάνειας στίβου, επιθεώρηση συνολικής επιφάνειας, αποκατάσταση φθαρμένων σημείων υπόβασης,

Προϋπολογισμός: 260.000,00 €

– Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ , ήτοι: Αθλητικό ελαστικοσυνθετικό δάπεδο πάχους 1.8 – 2.0mm μόνο ακρυλική επιφάνεια

Προϋπολογισμός: 10.100,00€

– Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων τέννις , ήτοι: επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα 20mm

Προϋπολογισμός: 11,000,00€

– Ανακατασκευή παρκέ ΔΑΚ Αγρινίου, ήτοι: ξήσιμο υπάρχουσας επιφάνειας, αντικατάσταση φθαρμένων σημείων, στοκάρισμα, αστάρωμα, λουστράρισμα και καινούρια διαγράμμιση:

Προϋπολογισμός:   15.000,00€

– Μόνωση κερκίδας και αντικατάσταση  φθαρμένων καθισμάτων

Προϋπολογισμός :    50.000,00 €

-Κατεδάφιση κερκίδας βοηθητικού γηπέδου

Προϋπολογισμός :    18.000,00 €

-Κατασκευή στη θέση της μεταλλικής κερκίδας 150 θέσεων

Προϋπολογισμός :     30.000,00 €

-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

Προϋπολογισμός      150.000,00 €

 

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 544.100,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

 

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που αναπτύσσουμε μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης,  για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (σχολικός, σωματειακός, μαζικός),το  ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και τα περιφερειακά αθλητικά κέντρα, τα οποία ανέρχονται σε τριάντα επτά (37) τον αριθμό μπορεί και πρέπει να διαδραματίσουν  πρωτοποριακό, πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο.

Επίσης, στο Δήμο Αγρινίου έχει παραχωρηθεί το Αθλητικό Κέντρο Μακρυνείας, το οποίο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο. Ζητούμε τη χρηματοδότηση και ανακατασκευή του, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των πολυπληθών Δημοτικών Ενοτήτων της περιοχής που με τον «Καλλικράτη» ήρθαν στο Αγρίνιο ώστε μαζί με το Δ.Α.Κ. Αγρινίου να συμβάλλουν στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Ειδικότερα απαιτούνται:

– Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης, διάστρωση υπόβασης από θραυστό υλικό, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα:

Προϋπολογισμός: 450.000,00€

– Κατασκευή επιφάνειας στίβου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης και κατασκευή ταρτάν με όλες τις απαραίτητες στρώσεις

Προϋπολογισμός: 400.000,00 €

-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

Προϋπολογισμός: 50.000,00 €

 

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 900.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

 

 

 

                 Κύριε Γενικέ,

 

Εκτιμώντας ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά τα ρεαλιστικά αιτήματά μας, αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.

 

                                                     ΜΕ ΤΙΜΗ

 

                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

                                        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

0880 0884 0890

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση