Συνάντηση στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

 για την προώθηση των ήπιων μορφών τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο

 

Την Δευτέρα 07/11/2016  ο Πρόεδρος και Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου υποδέχτηκαν στα γραφεία  του Φορέα αντιπρόσωπους από ξενοδοχεία, τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς καθώς  και πολίτες εθελοντικών ομάδων της περιοχής του Εθνικού Πάρκου. Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την ανάπτυξη  οικοτουρισμού στην προστατευόμενη περιοχή. Η συνάντηση με  ιδιώτες  της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του Τουρισμού εντάσσεται στη λογική χάραξης ενός  αρχικού σταδίου οικοτουριστικής στρατηγικής.

Αρχικά ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ κ. Φώτης Περγαντής  αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και στη σημασία της προστασίας και διατήρησης του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού καθώς και της προώθησης  των ήπιων μορφών αναψυχής. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Συντονιστής του ΦΔ/ΛΜ κ. Γιάννης Σελιμάς που ανέπτυξε το πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής καθώς και τις έως σήμερα πρωτοβουλίες και δράσεις του Φορέα για τον τουρισμό στους υγρότοπους ως αναπτυξιακό  πόρο της περιφέρειας.  Ακολούθησε συζήτηση επί των δράσεων που πρέπει αρχικά να λάβουν χώρα μετά από κατάλληλο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός και μια βιώσιμη εφαρμογή των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Η  προώθηση, υποστήριξη, οργάνωση και εφαρμογή τουριστικών προγραμμάτων εντός του Εθνικού Πάρκου είναι στις προτεραιότητες του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και βασικός παράγοντας επιτυχίας του ρόλου του  που είναι η επίτευξη καλής κατάστασης διατήρησης των προστατευταίων αντικειμένων και η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση