Σύμφωνο Συνεργασίας ΟΧΕ Μεσολογγίου

Στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής χωρικής επένδυσης σε έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόλο για τη Δυτική Ελλάδα τη «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού», υπεγράφη σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Μεσολογγίου, το Σύμφωνο Συνεργασίας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για άλλες χωρικές στρατηγικές.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης και συντονισμού επενδύσεων στην επιλεγμένη αυτή περιοχή, το οποίο μέσα από τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων θα προγραμματιστούν μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα. Και για αυτό είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας προσπαθώντας να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους. Και εννοείται πως συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο υπέγραψαν το Σύμφωνο Συνεργασίας.

Συμπληρώνοντας ο Περιφερειάρχης πως: «Με την εφαρμογή της ΟΧΕ, πέρα από την ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής, θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, θα ενισχυθεί η απασχόληση και θα διασφαλιστεί η ενσωμάτωση και ένταξη ιδιαίτερων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

«Με τη συνεργασία όλων μας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, δίνουμε άλλη πνοή στην περιοχή μας και έχουμε στο επίκεντρο τους συμπολίτες μας, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη» τόνισε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση