Σύσκεψη Περιφέρεια με την παρουσία Κουρουμπλή

 

 

Τα μεγάλα θέματα της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Ολυμπία και Ιόνια Οδός, ιδίως μετά την εμπλοκή στο θέμα της Πατρών – Πύργου, το «νεκρό» έργο της Αμβρακίας, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, η έλευση του φυσικού αερίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε αρχικά το ζήτημα ολοκλήρωσης των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων Ολυμπίας και Ιόνιας Οδού, με έμφαση στην Πατρών – Πύργου μετά τις τελευταίες εμπλοκές με τον διαγωνισμό του τέταρτου τμήματος, ενώ ζήτησε τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

«Παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας η ολοκλήρωση των δρόμων αυτών γιατί έτσι θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό να σημειώνει πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γίνουν με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε και οι επόμενοι πέντε διαγωνισμοί.

«Δεν είναι δυνατόν, δε νοείται για εμάς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας το Αγρίνιο να μην έχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας, ενώ μιλώντας για τις εκκρεμότητες με τις οδούς Πατρών – Τριπόλεως και την Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως αλλά και το «αραχνιασμένο» έργο της Αμβρακίας Οδού που για περισσότερα από πέντε χρόνια παραμένει στάσιμο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να πιέσει προς το Υπουργείο για να προχωρήσουν.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όπου από πλευράς Περιφέρειας ζητήθηκε να μην υπάρξει «κόφτης» και να εγκριθεί όπως έχει κατατεθεί.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση