«Το Μεσολόγγι σε αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου»

 

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Β. Αρτίκου

στη Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου έως 15 Μαΐου

 

 

 

Μετά από ταξίδι σε πολλά μέρη του κόσμου, Παρίσι, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Αθήνα και άλλες πόλεις, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Βασίλη Αρτίκου, με την ομορφιά του Μεσολογγίου, το γνήσιο συναίσθημα της λιμνοθάλασσας και του υδροβιότοπού της, τις αλυκές, τα πουλιά, τους ντόπιους ψαράδες, τα παιδιά που παίζουν, τους πανηγυριστές του Αη-Συμιού και της Αγι’ Αγάθης, παρουσιάζονται  στο Αγρίνιο.

 

Η έκθεση υπό τον τίτλο «Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και αναμνήσεων» εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 16 Απριλίου 2016, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου στη Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, με το ομότιτλο φωτογραφικό λεύκωμα με κείμενα του Νίκου Αλιάγα .

 

Ο Βασίλης Αρτίκος  με το φωτογραφικό του φακό αποτυπώνει την ομορφιά της φύσης και της ψυχής και ταξίδευσε τους επισκέπτες της έκθεσης, σε κόσμους πρωτόγνωρους κι αγαπημένους χαρίζοντάς τους τη δυνατότητα να διακρίνει πίσω από τις αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου τη λαμπρότητα του φωτός και την Ελλάδα που αντιστέκεται στο σκότος. Ο Βασίλης Αρτίκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι αναγκαιότητα να υποστηρίξουμε το  πολιτιστικό προϊόν της περιοχής μας και να  ενισχύσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία χωρίς στεγανά, ώστε να υπάρξει απελευθέρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων».

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαπαναστασίου στο χαιρετισμό του τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετική έκθεση και έναν αξιόλογο καλλιτέχνη. Σημείωσε δε, ότι « Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό του Βασίλη Αρτίκου παρουσιάζουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, αναδεικνύοντας με ξεχωριστό τρόπο ότι και αν φωτογραφίζει».

 

Με θερμά λόγια για το έργο του Βασίλη Αρτίκου μίλησε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου κ  Χρήστος Γαρουφαλής,  ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του καλλιτέχνη και έκανε μια σύντομη  αναφορά στη διαδρομή του.

 

 

…………………………….BINTEO………………………………

 

https://www.youtube.com/watch?v=wPN3Ox2sBxg

 

 

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου με θέμα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων» θα διαρκέσει έως 15 Μαΐου 2016.      

                                   

Επισκέψεις καθημερινά: 11:00-13:30 &18:00-21:00

ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, πλατεία Δημάδη, Αγρίνιο.

 

Για ομαδικές επισκέψεις Σχολείων κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία στο τηλ.: 26413 60316 ή στο e-mail:  pinakothiki@agrinio.gr

 

Βιογραφικό:

Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013. Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες.

Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση.

Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας.

Έχει εκδώσει τρία ατομικά φωτογραφικά λευκώματα. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ κλπ.

Είναι ιδρυτής του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.

0025 0026 0033

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση