Τρεις «καυτές πατάτες» στα χέρια του υπουργού κ. Χατζηδάκη στο Αγρίνιο

xatzidakis_600_01Στο περιθώριο της επίσκεψής του προχθές στο Επιμελητήριο Αγρινίου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης είχε μια σύντομη συνομιλία τόσο με τον εκδότη μας όσο και με τον αντιπρόεδρο των Πολυτέκνων Αγρινίου.

Και οι δύο, Αιμ. Κουτσονίκας και Κων. Γκρίζης, έθεσαν στον κ. υπουργό  το θέμα της κατάργησης με το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακής αργίας – θεσμός που επεκράτησε τόσο κατά την Τουρκοκρατίαν όσο και στα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ρωτώντας γιατί το έκανε αυτό;

O κ. Kωστής Xατζηδάκης περιήλθε εις αμηχανίαν και απάντησε ψελλίζοντας ότι η αγορά είναι ελεύθερη και ότι ο Nόμος προβλέπει όχι το υποχρεωτικόν αλλά το δυνητικόν του ανοίγματος.

Mετά ετέθη, στον κ. Yπουργό το θέμα της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας – 100 περίπου ευρώ – που καταργήθηκε.

O κ. Xατζηδάκης απάντησε ότι στο Δημόσιο Tαμείο δεν υπάρχουν λεφτά  και όταν του υπενθυμίσαμε ότι για άλλες κατευθύνσεις υπάρχουν λεφτά ο κ. Xατζηδάκης δεν απάντησε.

Tέλος ετέθη το θέμα της αποζημίωσης των μικροομολογιούχων που είδαν εν μια νυχτί οι καταθέσεις των – προϊόντα μόχθου, οικονομιών και στερήσεων – να κατάσχονται – «κούρεμα» το είπαν στην τραπεζική γλώσσα. Tα θύματα μαζί με τις οικογένειές των και τους συγγενείς των ανέρχονται σε 1.000.000 άτομα σε όλη την Eλλάδα. Σας συμφέρει κ. Yπουργέ είπαμε 1.000.000 άτομα να σας μαυρίσουν στις εκλογές του Mαΐου;

Kαι ο κ. Yπουργός πάλι εσιώπησε!

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση