Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Μεσολόγγι

 

 

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο των Ηρώων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε από την είσοδο της πόλης έως τον Κήπο των Ηρώων από την Ιωάννα Λύτρα, τον Κώστα Σταυρόπουλο και ΚώσταΛιαπίκο, ενώ η αφή στο βωμό έγινε από τον Ιωάννη Σακιριανό.

Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, στην ομιλία του ανέφερε ότι «…η πόλη της Ελευθερίας, υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα, με την ευχή το μήνυμά της να φτάσει σε κάθε σημείο του κόσμου.

Σε μια εποχή όπου γύρω μας περισσεύει η βαρβαρότητα, η χώρα μας – η Ελλάδα –μεταδίδει για μια ακόμη φορά το φως του Πολιτισμού και της ευγενικής άμιλλας. Ο συμβολισμός του υμνήθηκε από τον Μεσολογγίτη ποιητή Κωστή Παλαμά. Έγινε σύμβολο, αξία και ιδέα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους της γης ότι η Ειρήνη και η Συναδέλφωση των λαών αποτελεί διαχρονικό αίτημα, Σήμερα δε, πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων τις μέρες αυτές, τιμά το ύψιστο γεγονός της Εξόδου. Πανάρχαια ιδεώδη ήταν αυτά που οδήγησαν τα βήματα των Εξοδιτών στην υπέρτατη θυσία, αποδεικνύοντας ότι η Ιστορία μας, έχει αδιάλειπτη συνέχεια. Γράφεται από ψυχές πύρινες, στο όνομα των αξιών οι οποίες δεν αλλοιώθηκαν και δε χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Αντιθέτως, ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν έως σήμερα. Σε έναν κόσμο όπου σήμερα δοκιμάζεται σκληρά,

η Ολυμπιακή Φλόγα ας φωτίσει το δρόμο των ισχυρών του κόσμου. Είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για την ανθρωπότητα».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και  Οργανωτικής Επιτροπής «RIO 2016».

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση