Χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο ο πατήρ Ευσέβιος Λάμπρης – Θεολόγος

 

 

Την περασμένη Παρασκευή 22/7 έγινε στον Ι.Ν. Αγίας Μαρκέλας στο Ρουφ Βοτανικού Αθηνών η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου πατρός ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΛΑΜΠΡΗ – Πτυχιούχου της Θεολγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την χειροτονία προέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελεστίνου κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ στο Μυστήριο της Χειροτονίας επικουρείτο από τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πατέρα ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΤΣΑΦΟΝ, τον ιερέα πατέρα Δανιήλ της Αδελφότητος του ΣΩΤΗΡΟΣ και πολλούς άλλους ιερείς του Ναού και όχι μόνο.

Όλος ο πιστός λαός που κατέκλυσε την Εκκλησίαν – εορτήν γαρ της Αγίας Μαρκέλας – φώναξε με όλη την δύναμη  το ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ  για τον νέον πρεσβύτερον  πατέρα ΕΥΣΕΒΙΟΝ (πήρε το όνομα του αειμνήστου Ευσέβιου Ματθαιόπουλου Ιδρυτήν της ΖΩΗΣ και πνευματικό πατέρα στη συνέχεια του «ΣΩΤΗΡΟΣ».

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ απηύθυνε στον λόγο του πατρικές πνευματικές συμβουλές και οδηγίες για το νέο αξώμά του στον νεοχειροτονηθέντα ΕΥΣΕΒΙΟΝ και επ’ ευκαρία συνεχάρη και τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Σωτήριο Τσάφον τον οποίον απεκάλεσε έμπειρον εξομολόγον, για την παντοειδή πνευματική βοήθειάν του προς τον νέο πρεσβύτερο.

Στην χειροτονία παρέστησαν γεμάτοι χαρά τα δύο αδέλφια και η μητέρα του πατρός Ευσεβίου, εξαδέλφια του, άλλοι συγγενείς και πολλά επιστημονικά και όχι μόνο στελέχη του Χριστιανικού Έργου των Πατρών και πολλοί φίλοι.

Μετά μαζί με τον Επίσκοπον και τον Ιερόν Κλήρον παρεκάθησαν σε δεξίωσιν σε παρακείμενη αίθουσαν του Ναού με καφέδες, αναψυκτικά και νηστίσιμα γλυκά όπου έδωσαν συγχαρητήρια και πήραν ευχές και ευλογίες από τον γεμάτο συγκίνησιν για την χειροτονίαν του σε ιερέα -ιστορικό γεγονός της ζωής του – πατέρα Ευσέβιο.

Από την Αιτωλοακαρνανία παρέστησαν στην χειροτονία ο Αντιπρόεδρος των Πολυτέκνων και Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Παναγίου Τάφου και της Αγιοταφικής Αδελφότητος» κ. Κώστας Γκρίζης και ο Δ/ντής και εκδότης της Ηλεκτρονικής εφημερίδος «Νέοι Καιροί» και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Πανάγιου Τάφου» κ. Αιμίλιος Κουτσονίκας.

Εν συνεχεία παραθέτουμε την εξαιρετικήν αγιοπνευματική προσφώνησιν την οποίαν  απηύθυνε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπον κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΝ ο νεοχειροτονισθείς πατήρ Ευσέβιος

1 a

2 b

3 g

4 d

5 e

6 ZA

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση