3η Δεκεμβρίου – «Αυτονόητη υποχρέωση η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες»

 

 

 

«Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση έχουν την αυτονόητη υποχρέωση να υποστηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο τα άτομα με ειδικές ανάγκες» σημείωσε σήμερα κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Στο πλαίσιο αυτό – όπως σημείωσε – ο Δήμος δρα υποστηρικτικά στις υπάρχουσες υποδομές, παρέχοντας δυνατότητες ενίσχυσης μέσω των κοινωνικών του δομών (κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρική υποστήριξη)καθώς επίσης τεχνικές παρεμβάσεις για την συντήρηση των κτιρίων που στεγάζουν την εκπαιδευτική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία.

Η ισότιμη αντιμετώπιση, ο σεβασμός της διαφορετικότητας αλλά και η ανάδειξη της δυνατότητας, δεν θα πρέπει ν’ αποτελούν «ευχολόγια», αλλά πράξη πολιτισμού της τοπικής μας κοινωνίας πρόσθεσε ο Νίκος Καραπάνος.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το 4θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, παρευρέθηκεεπίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ενώ συμμετείχαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

dimitroykeio2

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση