4ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2016

 

 

 

 

Αγρίνιο, 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2016

 

Το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει το 4o Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2016, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Η συγκεκριμένη επιστημονική συνάντηση έχει κύριο στόχο τη διαρκή επιμόρφωση όλων των ιατρικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με την Καρδιοαγγειακή Ιατρική (Καρδιολόγοι, Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί, Αγγειολόγοι, Νεφρολόγοι, ακόμη και Αγροτικοί Ιατροί).

Το συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος έχει ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης,  με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία.

Πέραν του επιστημονικού μέρους του συνεδρίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία -με βασικό μέλημα τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και την ενημέρωση των πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα- οργανώνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρες 14.00-17.00μ.μ.) δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για επαγγελματίες υγείας και πολίτες. Η εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του European Resuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Tην ίδια ημέρα (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 19.00-21.00μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν για τους πολίτες του Αγρινίου και ευρύτερα της Αιτωλοακαρνανίας εύληπτες και σύντομες ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες για την πρόληψη και θεραπεία των κυριότερων καρδιαγγειακών παθήσεων, το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου, την Καρδιακή Ανεπάρκεια, την Κολπική Μαρμαρυγή και το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο.

Οι παραπάνω δράσεις που αφορούν τους πολίτες θα είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στη σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 30/09-01/10/2016, στο Παπαστράτειο Συνεδριακό Κέντρο στο Αγρίνιο.

 

 

 

 

Για πληροφορίες:

Γιώργος Λιγνός, Υπεύθυνος Δημοσιότητας Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Τηλ. επικοινωνίας: 6974 360973, 210 7258003-8

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση