Εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού»  και με στόχο την ενίσχυσή του.

 

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (2ο χιλ. Εθνικής οδού Αγρινίου- Αντιρρίου) και ώρα 19.00, συμμετέχουν οι μουσικές ορχήστρες ΕΠΤΑΣΗΜΟ και SimpeΜόρια, ενώ παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας θα χορέψουν οι εξής χορευτικοί σύλλογοι:

 

Χορευτικό τμήμα Κ.Ε.Δ.Α , Λαογραφικός Όμιλος Γ.Ε.Α., Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας “Δημήτριος Ψαθάς”, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτ/νίας, Χορευτικός Σύλλογος “Αιτωλός”, Χορευτικός Σύλλογος “Ρίζες”, Χορευτικός Σύλλογος “Το Χοροστάσι”, Χορευτικός Σύλλογος “Θεστιείς”, το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου.

 

Η τιμή εισόδου θα είναι 3 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αγρινίου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στήριξης του Χαμόγελου του Παιδιού και της ταύτισης με το βασικό του σκοπό που δεν  είναι άλλος από την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο καθώς και στην εξασφάλιση των απαραίτητων για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

 

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους δημότες, εκτός από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Κυριακής, να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου αυτό να ξεπεράσει τις επιπτώσεις που προκαλεί στη λειτουργία του η συγκυρία και να συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό κοινωνικό έργο του.

Τονίζει δε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό ώστε να υποβοηθήσει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών που βρίσκεται στην περιοχή Καλυβίων, σε κτίριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο το 2012. Υπογραμμίζει επίσης ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Σπιτιού το οποίο φροντίζει καθημερινά για τις μαθησιακές, κοινωνικές και ψυχο-συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών συμβάλλοντας στην ομαλή τους ανάπτυξη και εξέλιξη, σε συνεργασία πάντα με την οικογένεια.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως φέτος ο Οργανισμός συμπληρώνει 20 χρόνια από τη δημιουργία του, έπειτα από την επιθυμία ενός μικρού παιδιού, του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, όπως την αποτύπωσε στο ημερολόγιό του στις 9 Νοεμβρίου 1995.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 20 χρόνια δράσης έχει υποστηρίξει συνολικά 1.091.250 παιδιά & οικογένειες τους (στοιχεία έως και 30/06/2015).

 

Το « Χαμόγελο του Παιδιού» για να συνεχίσει τη δράση του χρειάζεται τη στήριξή μας.

 

Στείλτε μήνυμα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO (χρέωση 2,46 € ανά SMS)  ή καλέστε στο 14545 από σταθερό (χρέωση 2,28 € ανά κλήση)ή κινητό (χρέωση 2,46 € ανά κλήση)

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση