Εντατικοποίηση του καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων

 

 

Στην παρουσίαση της εν εξελίξει πολιτικής εντατικοποίησης του καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, με την ενεργοποίηση και δεύτερου ειδικού οχήματος/πλυντηρίου καθώς και τη χρήση καθαριστικών για την απόσμησή τους, προχώρησε, την Τετάρτη 20/7/2016, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Α. Καλαμπαλίκης.

Ταυτόχρονα με τις ενέργειες αυτές, οι οποίες, όπως υπογράμμισε ο κ. Καλαμπαλίκης, γίνονται για πρώτη φορά στο Δήμο Αγρινίου, και σε ότι αφορά στους κάδους ανακύκλωσης για πρώτη φορά πανελλαδικώς, ξεκινούν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης κοινοχρήστων χώρων από αυτή την Κυριακή, 24 Ιουλίου, και κάθε Κυριακή, από τις 6 έως τις 11 π.μ.

Οι δράσεις καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων θα επεκταθούν,επίσης για πρώτη φορά, και στις Δημοτικές Ενότητες Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού, ενώ, όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχιστούν στο σύνολο του Δήμου.

Ειδικότερα, στο κέντρο του Αγρινίου, οι κάδοι θα πλένονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη ενώ, στις οδούς που υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση και οι υπηρεσίες εντοπίζουν πρόβλημα δυσοσμίας, ο καθαρισμός θα επαναλαμβάνεται και κάθε Πέμπτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καθαρισμός θα γίνεται πλέον κάθε δέκα μέρες (έναντι είκοσι με εικοσιπέντε σήμερα).

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ειδικόόχημα/πλυντήριο έχει τη δυνατότητα πλυσίματος 150 έως 170 κάδων ημερησίως και, όπως είναι αυτονόητο,  με την προσθήκη και του δεύτερου οχήματο,ς ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Επιπροσθέτως, και με στόχο τη μείωση της δυσοσμίας, τα συνεργεία του Δήμου θα ψεκάζουν τους κάδους με ειδικό αποσμητικό και απολυμαντικό υγρό, το οποίο θα προμηθευτούν και οι Πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, θα αντικαθίστανται οι κάδοι που έχουν υποστεί ζημιές από καινούργιους.

Ο κ. Καλαμπαλίκης τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συμμετοχής όλων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη, πολύ σημαντική για την καθημερινότητα δράση, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε τη συνεργασία των επαγγελματιών, αλλά και όλων των δημοτών, ώστε να μην ρίχνονται στους κάδους ζωικά υποπροϊόντα, γεγονός που αυξάνει δραματικά τη δυσοσμία και καθιστά ταυτόχρονα αναποτελεσματική κάθε ενέργεια του Δήμου.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση