Επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Τ. Κουϊκ στο Μεσολόγγι

 

 

Εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνησης στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα, το Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Υπουργός Επικρατείας ΤέρενςΚουϊκ.

Τον κ. Κουϊκ υποδέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11-12-2015 στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων και Νομικών Προσώπων, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλωσορίζοντας  τον Υπουργό Επικρατείας, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου αναφέρθηκε αρχικά στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι ΟΤΑ, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα παραχώρησης θεσμικών αρμοδιοτήτων, προκειμένου οι Δήμοι ν’ αποκτήσουν οικονομική αυτοτέλεια. Όπως είπε, σε ότι αφορά ειδικά το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η αποστέρηση της διαχείρισης σημαντικών χωροταξικών του τμημάτων, προκαλεί διαρκώς θεσμικές αλλά και οικονομικές δυσχέρειες.

Ο Νίκος Καραπάνος παρέδωσε επίσης υπόμνημα, το οποίο περιελάμβανε ζωτικά αιτήματα για την πόλη και το Δήμο, όπως η επαναλειτουργία του ΤΕΙ ως αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα, η αναστολή της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου είτε με την ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είτε με την διοικητική του αυτοτέλεια καθώς και η παραχώρηση του παλαιού κτηρίου «Χαντζηκώστα», προκειμένου να διασωθεί από την προχωρημένη φθορά που παρουσιάζει σήμερα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση