Ευχαριστήρια επιστολή της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα

 

Την πεποίθησή της πως «ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους για επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και ομαλή εκκίνηση της νέας γενιάς επενδύσεων», εκφράζει η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου σε εγκάρδια επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής

εκδήλωσης στο ορεινό και αγροτικό Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και για την «καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και των υπηρεσιών Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Η κυρία Κρέτσου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την φιλοξενία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως για τις γόνιμες και παραγωγικές συζητήσεις που έγιναν στις 21 Μαΐου και την επιτυχή διοργάνωση της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Ως το βασικό όχημα για επενδύσεις, η Πολιτική Συνοχής συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα και τις περιφέρειές της για την προώθηση της ανάπτυξης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να εργαστούμε μαζί και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των διαθέσιμων πόρων της ΕΕ, τόσο για τη Δυτική Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα» τονίζει προς τον κ. Κατσιφάρα η Επίτροπος, η οποία σημειώνει πως οι Υπηρεσίες της είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να υλοποιηθεί ομαλά και να ολοκληρωθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013, αλλά και για να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το νέο Ε.Π. 2014-2020.

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκαιρη πραγματοποίηση της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, για την επιλογή των καλύτερων έργων για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της εδαφικής συνοχής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συμφωνία με τις στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης».

Τέλος, η κυρία Κρέτσου δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που είναι η καλύτερη στρατηγική για την Ελλάδα και τις Περιφέρειές της, ώστε να ανακτήσουν ανταγωνιστικότητα, να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και απασχόληση.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου επισκέφθηκε την Δυτική Ελλάδα στις 21-22 Μαΐου και ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα της Περιφέρειάς μας με θέμα «Αναπτυξιακές Δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που συνδιοργανώθηκε με τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην Κοιλάδα του Αχελώου, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση