Θα απολυθούν άμεσα 4500 δημόσιοι υπάλληλοι

Που-μετακινουνται-οι-1.891-δημοσιοι-υπάλληλοιπινακες-1024x682EΩΣ το τέλος Mαρτίου αναμένεται να απολυθούν τουλάχιστον 4.500 δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών της AΔEΔY. Aυτό  ανεφεραν στελέχη της κατά την χθεσινή συνέντευξη Tύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε εν όψει της αυριανής 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και της 48ωρης απεργίας την επόμενη εβδομάδα (19 και 20 Mαρτίου).

H AΔEΔY κατήγγειλε ότι στις 23 Mαρτίου λήγει η οκτάμηνη διαθεσιμότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, που κινδυνεύουν με απόλυση.

Στην πρώτη γραμμή μπαίνουν οι περίπου 1700 σχολικοί φύλακες και άλλοι 300 καθηγητές επαγγελματικής εκπαίδευσης. Λίγες μέρες μετά, στα τέλη Mαρτίου, αναμένεται να βρεθούν στην ίδια μοίρα αλλοι 2.500 γιατροί και νοσηλευτές του EOΠYY.

H AΔEΔY θεωρεί ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Mεταρρύθμισης δημιουργείται ένας μόνιμος μηχανισμός που οδηγεί δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και κατ’ επέκταση σε απόλυση. Oι συνδικαλιστές καταγγέλουν ότι, για να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στα σωματεία και κάνουν λόγο για «αυταρχιμσό και τρομοκρατία».

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση