Λαοθάλασσα για την Ιεροσολυμίτισσα

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας θα βρίσκεται έως τις 17 Απριλίου στους Αγ. Αναργύρους της Πλάκας

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα θα βρίσκεται για προσκύνημα έως τις 17 Απριλίου η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Την εικόνα έφερε την περασμένη Τρίτη από την πόλη των Ιεροσολύμων και τον τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Γεθσημανή ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Δαμιανός.
Ο ναός των Αγίων Αναργύρων θα δέχεται τους πιστούς καθημερινά -εκτός από την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα- από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Στο Ιερό Προσκύνημα

H εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος της Γεθσημανή στα Ιεροσόλυμα. Λέγεται μάλιστα ότι είναι θαυματουργή, καθώς και τις τρεις φορές που πλημμύρισε ο Ιερός Ναός στη Γεθσημανή η εικόνα ανέβηκε μόνη της από τον μαρμάρινο θρόνο όπου βρίσκεται και στάθηκε στο σύστημα εξαερισμού, χωρίς να στηρίζεται πουθενά. Η εικόνα έχει ταξιδέψει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας προς προσκύνηση, ενώ πιστό αντίγραφό της βρίσκεται στην κωμόπολη Γενισέα της Ξάνθης.

Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν μητροπολίτες από την Αττική, οι εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, δεκάδες κληρικοί και πλήθος πιστών.
Μετά την υποδοχή της εικόνας ακολούθησε λιτανεία στους δρόμους της Πλάκας και στη συνέχεια η εικόνα τοποθετήθηκε προς προσκύνηση στο κέντρο του ναού.

Ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Δαμιανός αναφέρθηκε στην ιστορία της εικόνας και επισήμανε ότι «η σπουδαιότητα του γεγονότος της υποδοχής της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας στην Αθήνα καθίσταται προφανής, αν αναλογιστούμε την αγάπη με την οποία το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος περιβάλλει τους Αγίους Τόπους, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς επισκέψεις των ευσεβών χριστιανών στα πανάγια προσκυνήματα».

dimokratianews.gr

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση