Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ‘ΕΛΑΙΑ 2015’

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΛΙΑΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

-ΓΕΥΣΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Αγρίνιο οι τριήμερες εκδηλώσεις προβολής και προώθησης προϊόντων ελιάς ‘ΕΛΑΙΑ 2015’ με θέμα: ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή διατροφή: γεύση, υγεία και ποιότητα ζωής’ που οργάνωσε στις 16-18 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου με στόχο την προβολή και τη προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και τη διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας μέσω των προϊόντων της ελληνικής γης και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου και παρευρέθηκε στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις γευσιγνωσίας σε μαθητές γυμνασίων, παιδομαγειρέματα από τοπικούς chef σε παιδιά του νηπιαγωγείου, εκθέσεις φωτογραφίας και video, ζωντανή επίδειξη συνταγών μαγειρικής από το διάσημο chef  Xριστόφορο Πέσκια καθώς και εκθέσεις προβολής & προώθησης των τοπικών μας προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτ/νιας. Τις δράσεις πλαισίωναν και επιστημονικές ημερίδες στo επιμελητήριο Αιτ/νιας με θέματα που αφορούσαν την προώθηση, την ποιότητα, την προβολή, την υγεία, την ελαιοκομία και τη Μεσογειακή διατροφή από ειδικούς επιστήμονες από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ινστιτούτα, Υπουργείο, Περιφέρεια και το Δήμο Αγρινίου.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο μαθητικό Διαγωνισμό φωτογραφίας και video με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ και με αθλητικές εκδηλώσεις, Άθληση και Μεσογειακή Διατροφή’ που συμπεριλάμβαναν αγώνα δρόμου 5 χλμ καθώς και ποδηλατάδα 11 χλμ στους παραδοσιακούς ελαιώνες της Ρουπακιάς. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσική εκδήλωση από το Μουσικό σχολείο Aγρινίου. Οι ταλαντούχοι μαθητές έπαιξαν και τραγούδησαν λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, καταχειροκροτήθηκαν και παρέλαβαν ελαιόλαδο ΠΑΤΡΙΑ ΓΗ προσφορά της οικογένειας Μήλα.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν:

Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και ελιάς σε 250 μαθητές (Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, Γυμνάσιο Νεάπολης, Γυμνάσιο Λεπενούς, 20 Γυμνάσιο Αγρινίου, 40 Γυμνάσιο Αγρινίου, 60 Γυμνάσιο Αγρινίου, Γυμνάσιο Ματαράγκας, Γυμνάσιο  Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα και 10 ΕΠΑΛ Αγρινίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στη Δημοτική Αγορά του Δήμου Αγρινίου. Η οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου έγινε από τη Δρ Κυριακή Ζηνοβιάδου, Επικ. Καθηγήτρια στο Κολέγιο Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και από την κ. Ψηλού Βασιλική, Γεωπόνο με ειδίκευση στη οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου από το IOC. Η οργανοληπτική αξιολόγηση της επιτραπέζιας ελιάς έγινε από τον Δρ Κώστα Τερτιβανίδη, Δ/ντη ΔΑΟΚ ΠΕ Χαλκιδικής και επικεφαλή του πάνελ οργανοληπτικής αξιολόγησης της επιτραπέζιας ελιάς. Οι μαθητές γνώρισαν το ποιοτικό ελαιόλαδο και την ποιοτική ελιά με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο δοκιμάζοντας διάφορους τύπους ελαιολάδου και ελιάς και εκτίμησαν την αξία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και της ποιοτικής επιτραπέζιας ελιάς. Αρχικά, ενημερώθηκαν για τους γενικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι δοκιμαστές και στη συνέχεια, τους παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η οργανοληπτική αξιολόγηση και ενημερώθηκαν για τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς. Πιο συγκεκριμένα, για το ελαιόλαδο, τους δόθηκε να μυρίσουν τρία από τα βασικά ελαττώματα: ατροχάδο, ταγγό και μούχλα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να κατανοήσουν και στην πράξη τις θετικές ιδιότητες που είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο. Για την επιτραπέζια  ελιά, τους δόθηκε να μυρίσουν ελιές με αρνητικές ιδιότητες όπως: ταγγό, θαπατερία, χωματίλα, και μουχλιασμένο. Έγινε σύγκριση με διάφορα φρούτα και λαχανικά για τις κιναισθητικές ιδιότητες (υφή) οι οποίες είναι η σκληρότητα, το ινώδες και η τραγανότητα. Επίσης ενημερώθηκαν για τα περιγραφικά γευστικά χαρακτηριστικά που είναι το αλμυρό ,το πικρό και το όξινο. Στο τέλος, έκαναν γευσιγνωσία σε ελιές απαλλαγμένες από ελαττώματα. Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο ανακάλυψαν τον κόσμο της οργανοληπτικής αξιολόγησης της ελιάς και του ελαιολάδου, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας. Στο τέλος οι μαθητές πήρανε και δωράκια-προϊόντα ελιάς πάστα και λάδι χορηγία της “ΓΑΙΑ ΑΕ”.

 

 

 

 

Παιδομαγειρέματα, επίδειξη δεκατιανού με βάση το ελαιόλαδο, σε 250 μαθητές, 10 νηπιαγωγείων συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού νηπιαγωγείου της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και 100 περίπου παιδιών των τμημάτων του ΚΔΑΠ Φαντασία, από τοπικούς chef (Κατσώνης Αλέξανδρος, Peppe Rosso; Μπαλασκάκης Τάκης, Πιθάρι). Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν συνταγές με ελαιόλαδο.

 

 

Η κ. Μαίρη Λυμπέρη, Κλινικός Διατροφολόγος, MSc στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία μίλησε για τη σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή των παιδιών τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη αγωγής για την διατροφή από το σχολείο.

 

 

Kαλλιτεχνικός διαγωνισμός φωτογραφίας και video από μαθητές 8 γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  (40 Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Θέρμου, Γυμνάσιο Καλυβίων, Γυμνάσιο Λεπενούς, Γυμνάσιο Νεάπολης, Γυμνάσιο Παναιτωλίου, Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα, Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου) με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:  Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ καθώς και έκθεση των έργων από μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Τα έργα αξιολόγησε πενταμελής επιτροπή (Γαρουφαλή Χρήστο, Καλλιτεχνικό Δ/ντη του Εικαστικού Εργαστηρίου Αγρινίου, Γιολδάση Σπύρο, Διδάσκων Φωτογραφίας του Εικαστικού Εργαστηρίου Αγρινίου, Φραγκούλη Λεωνίδα, Αρχιτέκτονα, Μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Art8, Γιαννακόπουλο Γιάννη, Φωτογράφο-Οπερατέρ, Μίκροβα Αντώνη, Εκπαιδευτικό-Πρόεδρο Β’ ΕΛΜΕ).

Βραβεύτηκαν

 

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

1.ΓΥΦΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΛΑΔΙ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

2.ΠΑΠΠΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΕΛΙΕΣ

 

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ δυο έργα

3.ΤΣΙΑΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ

 

4.ΣΥΡΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΟΥ

ΟΙΝΟΣ ΕΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΛΑΟΚΑΡΠΟΣ

 

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016

 

5.ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΙΤΑΡΙ

 

 1. ΗΛΙΑΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ

ΣΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑ ΣΟΥ ΦΩΛΙΑΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙ ΓΕΡΙΚΗ ΕΛΙΑ

 

 1. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΟΥ

ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

 1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΠΕΝΟΥΣ

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

9.ΝΤΟΥΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ,

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ

 

 1. ΕΡΜΙΝΑ ΤΣΙΡΚΑ, 4 ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΛΑΙΑ

 

 1. ΗΛΙΑΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗ

ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΥΓΑΤΕΡΑ

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ VIDEO

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:

ΓΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

 

 

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΚΛΩΤΣΟΤΥΡΟΠΙΤΤΑ

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ, 4  ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΛΑΙΑ_2015

 

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΟΛΕΙΝΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Η ΕΛΙΑ

 

Στους πρώτους νικητές δόθηκε ένα tablet χορηγίες της ΠΕΜΕΤΕ και του ΑΣ η Ένωση Αγρινίου και το δεύτερο/τρίτο βραβείο ήταν olive oil tasting kit χορηγίες της ΓΑΙΑ ΑΕ. Επίσης στους τρεις πρώτους δόθηκε και το βιβλίο του Αθανάσιου Παλιούρα ‘Αιτωλία’ αποκαλύπτοντας το Βυζαντινό πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές πήραν βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

Η ΕΛΕΠΑΠ συμμετείχε με δυο εξαιρετικές δράσεις. Η πρώτη περιλάμβανε τη συμμετοχή των παιδιών σε κατασκευές με θέμα ‘Το λιομάζωμα’ και η δεύτερη τη συμμετοχή των παιδιών στην παρουσίαση λαϊκού παραμυθιού καθώς και ποιημάτων του Κωστή Παλαμά και του Ιωάννη Πολέμη με θέμα «την Ελιά την ημέρα των εγκαινίων».

 

Επίσης συμμετείχαν η «Παναγία Ελεούσα», «το Χαμόγελο του παιδιού» και η «Ηλιαχτίδα».

Φωτογραφική έκθεση από φωτογράφους της ART 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου με θεματολογία τη Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και επικοινωνία πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις σε μια γενικότερη φιλοσοφία της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (πολιτιστική, ιστορική, κοινωνική, εδαφική και περιβαλλοντική) η οποία προωθεί την κοινωνική αλληλεπίδραση.

 

 

Επιστημονική ημερίδα με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία, Ποιότητα Ζωής’ με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων οργανώσεων που συνδέονται με τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και της Μεσογειακής Διατροφής  με ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα ποιότητας  (Δρ Χριστοπούλου Έφη, Δρ Τάσσου Χρυσούλα), υγείας (καθ. Κανέλλου Αναστασία), μεσογειακής διατροφής  και ελαιοκομίας (Μαραζιώτη Ειρήνη, Δρ Χαρτζουλάκης Κώστας, Μάλαινος Φώτιος), προώθησης (Καραντώνης Παναγιώτης, Ράππου Μαγδαληνή ΜSc) και ελαιοκομίας (Ακριβή Κούκη, Τσακανίκας Δημήτρης,  Τσιρογιάννη Βασιλική, Ζυγούρη Σοφία, Γουρούνα Αθανασία)

Οι καλεσμένοι δέχτηκαν δώρα προσφορά: Κτήμα Ευθυμίου-Ωρέων, Κ. Παπαθανασόπουλος-Πέτρινο χωρίο καθώς και βιβλίο του Αθανάσιου Παλιούρα ‘Αιτωλία’ αποκαλύπτοντας το Βυζαντινό πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές. Όλοι οι συμμετέχοντες  πήραν βεβαίωση συμμετοχής.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και τον Δήμο Αγρινίου, διοργάνωσαν επίσης ημερίδα με θέμα «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» την οποία συμμετείχαν οι καθηγητές: κ. Προκόπης Θεοδωρίδης, κα Χελά Δήμητρα, κα Τσάμπρα Μαρία, κα Μπουραντά  Αθανασία και κ. Πατάκας Άγγελος από το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και η Αγγελή Καλλιόπη σπό τη ΔΑΟΚ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοκκινάκη Άρτεμις artstudio). Την ημερίδα ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπους επιχειρήσεων, αγροτικών συνεταιρισμών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Δήμου Αγρινίου και της Τράπεζας Πειραιώς και τη συζήτηση συντόνισε ο κος Ζαμπούνης Βασίλειος, γεωργοοικονομολόγος και διαχειριστής του olivenews.

 

 • Επίδειξη τοπικών συνταγών μαγειρικής από συλλόγους/ chef ξενοδοχείων κλπ.

Οι σύλλογοι και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην επίδειξη τοπικών συνταγών μαγειρικής είναι οι κάτωθι.

 

Σύλλογος ξενοδόχων (Ξενοδοχεία: Alexander, Imperial, Althea, Esperia, Θέρμιος Απόλλων)

Πιθάρι, Pepe Rosso, C – Bar,

Σύλλογοι Πολιτιστικοί (Σύλλογος Αγιοβλασιτών, Σύλλογος Γυναικών Παναιτωλίου)

«Ο κήπος των εσπερίδων» – Αικατερίνη Γραμμένου

 

 

Έκθεση  τοπικών οπωροκηπευτικών από το Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών  Αγορών Δήμου Αγρινίου.

 

 

 

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτ/νιας που κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη του που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τυποποίησης τροφίμων και ποτών να προβάλουν τα προϊόντα τους  πραγματοποιήθηκαν

 • Έκθεση προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου,
 • Προβολή και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων Νομού Αιτωλοακαρνανίας,

Παράλληλα με την έκθεση των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας ‘Αγρίνιο. Από το Χθές στο Σήμερα’ (φωτογραφικό αρχείο Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ιδιωτικές Συλλογές Χ. Δημάδη, Κ. Πατρώνη και Χρ. Πετρούλα καθώς και ιστορικές φωτογραφίες από τα αρχεία του Γ. Ρίζου και Ι. Ξυθάλη

Μουσικοχορευτική βραδιά  με συμμετοχή των χορευτικών του Δήμου Αγρινίου, του ΚΑΠΗ και του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου καθώς και της χορωδίας του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου (τραγούδια της τάβλας). Ακολούθησε μουσική από νεανικά groups.

 

Η κ. Μαραζιώτη Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Διατροφής από τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας μίλησε στο κατάμεστο κοινό της Δημοτικής Αγοράς στην αίθουσα του Εκθετηρίου τοπικών προϊόντων για το πως θα μεταδώσουμε στη νέα γενιά τα οφέλη των προϊόντων της ελιάς.

Ακολούθησε, ζωντανή επίδειξη δυο συνταγών μαγειρικής : πιττάκια σχάρας και ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τον διάσημο σεφ Χριστόφορο Πέσκια .

 

 

 

Αθλητική εκδήλωση-Άθληση και Μεσογειακή Διατροφή’ .

 

Δρόμος της πόλης (Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων σε δρόμους της πόλης μας)

με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών

 

 

 

Eπίσης πραγματοποιθηκε ποδηλατοδρομία 11 χιλιομέτρων στους παραδοσιακούς ελαιώνες Ρουπακιάς. Η ποδηλατοδρομία ηταν σε συνεργασία με τοVelocity Bikes  και την ξενάγηση στους ελαιώνες ανέλαβε ο γεωπόνος-βιοκαλλιεργητής  κ.Γεώργιος Τσαρούχης.

 

Στην «ΕΛΑΙΑ 2015» συμμετείχαν και τις ευχαριστούμε θερμά, οι εξής  επιχειρήσεις:

 

ΚΡΑΣΙΑ – ΠΟΤΑ – ΝΕΡΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ Ε.Π.Ε. – ΘΕΣΤΙΑ

 

Ν & Ν ΓΡΙΒΑΣ Ο.Ε.

 

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.

 

ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ

 

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΩΝ

 

ΑΦΟΙ ΤΡΙΚΕΝΕ Ο.Ε.

 

 

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

 

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ.

 

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΜΠΟΥΤΣΩΛΗ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε.

 

Ν. ΝΑΚΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

 

ΚΑΡΟΥΣΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ A.E.

 

ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

 

ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

«ΤΖΙΦΡΗΣ»

 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

 

ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.

 

ΚΟΡΔΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΈΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 

ΉΛΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 

OLIVE PRESS

 

ΑΦΟΙ Ε. ΜΗΛΑ Ε.Ε.

 

ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ Γ. – ΤΣΟΡΒΑΝΤΖΗΣ Σ. – Ε.Π.Ε.

 

ΙΘΑΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ

 

“LITHEO” COMPANY

 

ΚΤΗΜΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  – ΩΡΕΩΝ

 

ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  – ΝIKI’S  GOODS

 

Χ & Χ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ Ο.Ε.

 

ΠΡΕΒΕΝΤΖΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

 

OLIVE QUEEN

 

MΙΧΟΣ Α.Ε.

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

 

ΑΦΕΣ ΣΙΔΕΡΗ Ο.Ε. – FRESH LINE

 

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΑΦΟΙ ΤΣΙΠΡΑ Ο.Ε.

 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

 

ΦΥΣΙΣ &  ΟΥΣΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ

 

ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΡΥΖΗΣ & ΛΟΙΠΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

 

ΑΦΟΙ Π. ΚΟΥΤΕΡΗ Α.Ε.

 

ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.

 

Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ  Α.Β.Ε.Ε. – ΚΑΛΛΑΣ Α.Ε.

 

ΑΧΕΛΩΟΣ  Α.Β.Ε.Ε. – ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑ

 

ΕΚΤΡΟΦΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΟΙΡΙΝΑ

 

ΑΠ. ΑΥΦΑΝΤΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.

 

ΜΠΑΡΙΑΜΗ ΑΡΓΥΡΩ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ & ΛΟΥΚΟΥΜΙΩΝ.

 

ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ – ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ.

 

ΣΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΜΕΛΙΣΣΑ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑ.

 

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΛΑΪΑ ΣΥΖ. ΣΤΑΥΡΟΥ

 

Ο ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ

 

AGRINIO TEAM SNAILS

 

Ομάδα Παραγωγών Σαλιγκαριών Αιτωλοακαρνανίας.

ΓΩΓΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ, ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΩΝ (NOODLES) ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΛΕΥΡΩΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

 

ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΜΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΗΛΕΙΑΚΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕ – ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ – ΦΡΑΓΚΟΥ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ “ΣΥΝ.Π.Ε-  ΚΡΑΣΙΑ – ΣΤΑΦΙΔΑ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ILIS Α.Ε. – ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩ- ΤΟΥΡΣΙΑ

776 deluxe foods a.e.-ΛΑΔΙ

Monopati SA

 

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της «ΕΛΑΙΑ 2015»

 

 1. Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
 2. ΠΕΜΕΤΕ
 3. Γαία Τρόφιμα ΑΒΕΕ
 4. Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου»
 5. Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση»
 6. Αφοί Ε. Μήλα ΕΕ
 7. Κτήμα Ευθυμίου – Ωρέων
 8. Κορδάτος Ι.ΑΒΕΕ-Σ.Ζαφείρης ΑΕ
 9. Αμάλθεια ΑΕ
 10. Ηλιδα ΑΒΕΕ
 11. Velocity -bikes
 12. Παπαθανασίου ΑΒΕΕ
 13. Αϋφαντής Α. & Υιοί ΑΕ
 14. Αφοι Στέφου & ΣΙΑ ΕΕ
 15. Παπαθανασόπουλος Κ. – Πέτρινο Χωριό
 16. Τριχωνίδα ΑΕ
 17. ΣΑΩ ΑΒΕΕ
 18. PLAGTON S.A
 19. ΣΕΒΙΤΕΛ
 20. ΑΦΟΙ ΤΟΛΗ
 21. ENVIROLABS
 22. MME

 

 

 

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση