Πρόγραμμα εκδήλωσης για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου “Ψάχνοντας στην Πυθωνία”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου

και η Αριάδνη Δάντε

διοργανώνουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου

΄΄ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΘΩΝΙΑ΄΄.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΚΔΑΠ ΄΄ΦΑΝΤΑΣΙΑ΄΄

            

Πρόγραμμα εκδήλωσης 10ης Οκτωβρίου 2015

για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου 

“Ψάχνοντας στην Πυθωνία” στο ΚΔΑΠ “ΦΑΝΤΑΣΙΑ”

 

 

19:00 – 19:15

Καλωσόρισμα

Η Αριάδνη με τους βοηθούς υποδέχονται στην είσοδο του ΚΔΑΠ τους μικρούς φίλους της και τους δίνουν έναν από τους θησαυρούς της θείας Μνήμης. Η ομάδα εθελοντών τακτοποιεί τους μικρούς φίλους στις θέσεις τους.

 

 

 

19:15 – 19:30

Καλωσόρισμα

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου χαιρετίζει την εκδήλωση.

 

Πρόλογος

Η Μαρία Σάρρα παρουσιάζει το βιβλίο και κάνει αναφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Απόστολος στην Πυθωνία” που έχει σκοπό να εισαγάγει τους μικρούς μαθητές στον κόσμο του προγραμματισμού μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2015 σε μαθητές κυρίως πρωτοσχολικής ηλικίας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου.

 

19:30-20:10

Θεατρικό παιχνίδι

Μια ολόκληρη τάξη (Δ’ τάξη) του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στη ζούγκλα της Πυθωνίας. Παρούσα στο ταξίδι είναι και η Αριάδνη Δάντε που ανακατεύεται στα πόδια των ζώων της ζούγκλας και ενώ εκείνα ψάχνουν τους θησαυρούς, εξηγεί μέσα από την εικονογράφηση του βιβλίου τι ακριβώς ψάχνουμε να βρούμε.

 

20:10 – 20:20

Απονομή αναμνηστικών – Αξιολόγηση

Η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού απονέμει τα διπλώματα συμμετοχής στους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια, η Αριάδνη εξηγεί στους γονείς και τους μαθητές τους σκοπούς του νέου της βιβλίου και καλεί τα παιδιά να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που έχει στόχο την έρευνα του τρόπου Διδακτικής της Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Οι εθελοντές συλλέγουν τα ανώνυμα ερωτηματολόγια. Τα ερωτηματολόγια θα μηχανογραφηθούν και τα αποτελέσματα της έρευνας θα σταλούν με αναφορά στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.

 

 

20:20 – 21:00

Συζήτηση – Παιχνίδι

  1. Οι γονείς, εκπαιδευτικοί και τα παιδιά που επιθυμούν, μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις στη συγγραφέα.
  2. Τα παιδιά σκέφτονται και γράφουν πέντε από τα χαμένα αντικείμενα της Θείας Μνήμης.

 

Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

Μέρος των πωλήσεων του βιβλίου θα διατεθεί για την εξασφάλιση της χορήγησης του σχολικού πρωινού σε παιδιά των συμπολιτών μας για το σχολικό έτος 2015-16 εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα “Με…νου στο σχολείο“.

 

 

 

Το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο της Αριάδνης Δάντε από τις εκδόσεις Τσιπούπολη Η θεία Μνήμη έχασε τους πολύτιμους θησαυρούς της στη ζούγκλα της Πυθωνίας και ο ανιψιός της ο Απόστολος αναλαμβάνει την αναζήτησή τους. Στο δρόμο του συναντά πέντε ζωάκια και τους ζητά να γεμίσουν τα κουβαδάκια της θείας Μνήμης με τους σωστούς θησαυρούς.

Το νέο βιβλίο της Αριάδνης Δάντε με τίτλο “Ψάχνοντας στην Πυθωνία” έρχεται να συμπληρώσει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “Ο Απόστολος στην Πυθωνία” που ξεκίνησε το Μάρτιο 2015 και φέρνει πιο κοντά στους μικρούς μαθητές την Επιστήμη της Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Το εκπαιδευτικό βιβλίο αποτελείται από έξι μικρές ιστορίες με σύντομους διαλόγους και απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (4-9ετών).

Οι μαθητές μπορούν να προσεγγίσουν βασικές έννοιες πληροφορικής, να εξασκήσουν τη μνήμη τους με μια σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων, να μάθουν την πολύτιμη αξία του γραπτού λόγου και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου, να παίξουν με μια χειροτεχνία και να ασχοληθούν ευχάριστα με τις πράξεις της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και της σύγκρισης των αντικειμένων.

Πρόσθετα, το εκπαιδευτικό βιβλίο “Ψάχνοντας στην Πυθωνία” αποτελεί ένα πολύπλευρο εργαλείο εκπαίδευσης για γονείς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, πληροφορικούς, θεατρολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, αλλά και λογοθεραπευτές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εργασίας του εκπαιδευτικού βιβλίου,  μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αριάδνη Δάντε στα emails: ariadnidante@gmail.com, chipoupolis@gmail.com

Η Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο.Σπούδασε μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Εργάζεται στο δημόσιο τομέα και χαίρεται απίστευτα όταν διδάσκει την Επιστήμη της σε παιδιά.

Το Δεκέμβρη του 2013, τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.

Τον Ιούλιο του 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ο καπετάνιος και η γοργόνα» από τις εκδόσεις Tales Quest.

Τον Απρίλιο του 2015 το ποίημα “Καβούκι” διακρίθηκε σε διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκε στην ποιητική συλλογή “Από καρδιάς” των εκδόσεων “Η Προφήτισσα”.

Έχει αναρτήσει δεκάδες ποιήματα στο Διαδίκτυο, λατρεύει να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για αυτήν μια αστείρευτη πηγή Ευτυχίας.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αθήνα.

 

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση