ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΚΑΝΑ

Την πρόοδο του προγράμματος  «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων»  ΕΣΠΑ 2014-2020συζήτησαν οΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουμε  τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ  Δρ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ Δρ. Αντώνιο Γκανά, την Επιστημονικά  Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Δρ. Αθανασία Δημητρίουκαι τον Βελισάριο Καραγκούνη, επιστημονικά υπεύθυνο της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

 

Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωσε την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που ορίζει την συμμετοχή του Δήμου στην δημιουργία του Πολυδύναμου κέντρου,ενός  κέντρου θεραπείας εξαρτήσεων πλην ηρωίνης, για εφήβους και ενήλικες,  το οποίο θα επανδρωθεί  με 9  εργαζόμενους.

Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία Κινητής Μονάδας για την αντιμετώπιση χρήσης και κατάχρησης οινοπνεύματος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και παρεμβάσεις δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας στο φοιτητικό πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας. Η Κινητή Μονάδα θα έχει έδρα το κέντρο πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και  θα καλύπτει όλη την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενώ  θα στελεχωθεί με 4 υπαλλήλους. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίουπρόκειται για δύο δομές που θα καλύψουν ένα μεγάλο κενό ενώ  η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία χρόνια και ο συνολικός προϋπολογισμός 780.000€.

Μοιράσου αυτή την ανάρτηση